Logo regio-voetbal.nl

Papendrecht beseft: 1e klasse geen eitje

  •   keer gelezen   Nieuws

PAPENDRECHT - Er is vv Papendrecht veel aan gelegen om de afstijg naar de eerste klasse van het zondagvoetbal binnen een seizoen ongedaan te maken. Of dat gaat lukken? “We gaan er zeer ons best voor doen”, zegt trainer Richard Middelkoop.

Het voorbije voetbaljaar kwam de Papendrechtse voetbalelite simpelweg kwaliteit tekort om zich op het een na hoogste amateurniveau te handhaven. Een zure constatering voor de beleidsbepalers, de technische staf en de spelersgroep. Nog maar twaalf maanden daarvoor immers kwam de Slobbengors-selectie maar nipt te kort om zich tot de Topklassestatus te laten verheffen. Maar dat was toen... Heden ten dage moet Richard Middelkoop proberen om zijn ploeg op te stuwen naar de top van een zware eerste klasse-afdeling met sterke tegenstanders als VUC, Velo, ADO Den Haag, Excelsior’20, Neptunus, Nieuwerkerk en noem maar op. “Zo maar even kampioen worden zie ik niet gebeuren”, toont de Barendrechter zich realist. Dat andere clubs ons tot favoriet bestempelen, is voor hun rekening. Ik ga daar niet zomaar in mee.”

Middelkoop en zijn ploeg hebben de voorbije anderhalve maand vooral gewerkt aan het implementeren van ‘beter voetbal’. “We zijn geswitcht van
reactiespel naar een speelwijze waarin we meer aan voetbal toekomen en dominant zijn”, legt hij uit. “In de oefencampagne leverde dat wisselend succes op. Dit soort veranderingen vergt even wat tijd, dat is duidelijk. Maar ik ben er van overtuigd dat we daar gaan komen wat we voor ogen hebben.”
Ondanks de degradatie na zes hoofdklasseseizoenen heeft Richard Middelkoop de voorbije maanden geen moment voor zijn positie hoeven vrezen. “Natuurlijk was er een sportieve domper, maar de mensen zien hier ook dat er binnen de organisatie de voorbije jaren veel ten positieve veranderd is”, zegt hij. “Zo hebben we een technisch jeugdplan en een topsportplan ontwikkeld waaraan ik een grote inbreng heb geleverd en is de begeleiding rondom de selectieteams fors verbeterd. Kortom, de toekomst van deze club ziet er goed uit.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup