Logo regio-voetbal.nl

Wesley Kassels pakt zijn verantwoordelijkheid

  •   keer gelezen   Nieuws

KINDERDIJK - Zijn rol binnen De Zwerver is in de loop der jaren veranderd, erkent Wesley Kassels onmiddellijk. “Ik ben niet meer de jongen die vooral voor zichzelf voetbalde. Ik voel me tegenwoordig vooral verantwoordelijk voor het team.”

Kassels (27) begint aan zijn negende competitie bij de Schans-club. Even was er afgelopen voorjaar sprake van dat hij De Zwerver zou verlaten, maar dat sluimerende voornemen werd uiteindelijk niet in daden omgezet. “Toch laat de gedachte om te ontdekken waar mijn persoonlijke voetbalplafond ligt, me niet los”, zegt de lange docent lichamelijke opvoeding annex aanvaller. “Wie weet waag ik de stap na dit seizoen alsnog. Aan de andere kant besef ik ook dat ik het goed heb bij De Zwerver. Hier voel ik de waardering die je misschien bij een andere vereniging niet krijgt. Hier ben ik ook een belangrijke speler voor het team en wordt het wat gemakkelijker geaccepteerd als ik eens een wat mindere dag heb. Kortom, het is nog altijd goed toeven op  Kinderdijk.”

De Zwerver gaat de competitie in met een op cruciale posities gewijzigde ploeg. Zo raakte Kassels deze zomer zijn vaste aanvalskompanen Hugo Penning (gestopt) en Guido Luiten (naar RVVH) kwijt. Stuart Cruden (overgewaaid van Meeuwenplaat) lijkt zijn nieuwe partner in de spits te worden.
“Een goede speler”, vindt Kassels. “Zoals we wel meer jongens hebben die het in de voorbereiding goed hebben gedaan. En dat doel ik ook op ‘jonkies’ als Gwaeron Stout en Norman van Wageningen. In zijn totaliteit hebben we een prima spelersgroep. Onze kwaliteiten zullen we overigens hard nodig hebben in de eerste klasse C. De afdeling is er in vergelijking tot vorig seizoen een stuk sterker op geworden met nieuwkomers als Almkerk en Sliedrecht. We zullen vol aan de bak moeten om ons een goede plek in deze poule te verwerven. Heel belangrijk wordt de competitiestart. Vorig jaar lieten we in de beginfase nogal wat punten liggen, dat mag ons ditmaal niet overkomen. We starten uit bij SC Everstein. Het zou mooi zijn als we dan meteen drie punten pakken.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup