Logo regio-voetbal.nl

Bommelerwaard: voorbeschouwingen zaterdagvoetbal

  •   keer gelezen   Nieuws

BOMMELERWAARD - Verslaggever Anton Kuijntjes van Het Kontakt Bommelerwaard blikt vooruit op het nieuwe seizoen.

Nivo Sparta

Dat Nivo Sparta dit seizoen in de hoofdklasse speelt, mag naast een topprestatie toch ook een mirakel genoemd worden. Daarmee doen we niets af aan de prestaties van Gerrie Schaap en zijn mannen, maar zelden promoveerde er een ploeg die net iets meer dan twee doelpunten per wedstrijd wist te scoren (2,04). Ter illustratie; kampioen Achilles Veen maakte er elke wedstrijd één meer (2,96). En al is de hoofdklasse niet meer het walhalla sinds de invoering van de Topklasse, het blijft wel de hoofdklasse! Met clubs als LRC Leerdam, Achilles Veen en Kozakken Boys naast Nivo Sparta is het sowieso al een aantrekkelijke competitie voor onze regio. En Heerjansdam, topfavoriet ASHW, XerxesDZB maar ook een club als Scheveningen maken het tot een mooie competitie voor Nivo Sparta om weer terug te keren op het niveau waar de spelers een aantal jaar geleden al even aan mocht ruiken. Of Nivo Sparta kansen heeft valt te betwijfelen. Veel spelers heeft men niet binnengehaald en onder andere topscorer Mark Santegoets (13 doelpunten) werd bedankt. Daarvoor in de plaats kwam Remy Schouwenaar, die er vorig seizoen maar vijf wist te scoren bij Roda Boys, een ploeg die beduidend vaker het net wist te vinden. Desondanks heeft Nivo Sparta toch weer een hele stabiele ploeg. Handhaving moet dan ook mogelijk zijn.

Roda Boys
Roda Boys heeft fors nieuwe spelers ingekocht. Met name achterin is er wat gebeurd. Jordy Brands kwam over van topklasser FC Lienden en Roel Duquesnoy bleek in de voorbereiding eveneens een goede versterking naast de volledig opgebloeide Erwin van Ierssel. Het elftal kent nog wel wat problemen. Door een bovengemiddeld aantal linksbenige spelers concentreert het spel zich nogal eens aan de rechterkant van het veld, waardoor het grootste wapen van Roda Boys, vleugelflitser aan de rechterkant Michel Kooijman, te weinig wordt betrokken in het spel. Een aantal beroerde resultaten in het begin van de voorbereiding baarden zorgen, maar als de ploeg eenmaal gaat draaien moet het met deze spelers geen probleem zijn voor Roda Boys om zich weer ouderwets te meten met de ploegen bovenin de eerste klasse.

GVV’63
Voor GVV’63 is het afwachten wat het seizoen gaat brengen. Meer dan ooit lijkt de derde klasse D een sterke bezetting te hebben. Met onder andere het gedegradeerde NOAD’32, Sleeuwijk en Good Luck plus vertrouwde tegenstanders als Sparta’30, NEO’25, Wilhelmina’26, Rijswijk en Giessen is het moeilijk een favoriet aan te wijzen voor de titel. Maar met de indrukwekkende eindsprint van vorig jaar nog in het geheugen zal GVV’63 daar zeker bij willen horen.

Brakel
In de vierde klasse is dit jaar alles net wat anders. Brakel is verdwenen uit de klasse waar de overige regioclubs (Kerkwijk, Well en Zuilichem) in bivakkeren en speelt het komende seizoen in de regionen aan de overkant van de Waal in 4D. Trainer Arie Kooijman beweert dat hij een verzoek heeft ingediend bij de KNVB om een mooie competitie te maken waarin niet op voorhand al een streep door ploegen gezet kan worden omdat het verleden heeft bewezen dat deze de eindstreep niet of nauwelijks halen. En hoewel Brakel in de conceptversie van een toch mooie competitie nog wel ingedeeld stond bij de overige regioclubs werd het toch ingeruild voor Olympia’60, volgens Kooijman niet op eigen verzoek. Nu speelt Brakel tegen ploegen als Dubbeldam, Peursum en VVAC. Dat is andere koek dan de derby’s tegen Zuilichem of Woudrichem uit, ‘altijd lastig’. Vorig seizoen werd het roemloos laatste. In Brakel is men dan ook - zoals het hoort - optimistisch gestemd: slechter kan niet.

Zuilichem
Zuilichem trilt nog na van de apotheose van vorig seizoen. Met nog twee wedstrijden te gaan en een punt voorsprong op ASH, speelde men gelijk in en tegen ASH uit Hellouw en verloor het thuis dramatisch van ONI. Dit seizoen zal men er op gebrand zijn het beter te doen, maar de competitie is sterker met ploegen als Vuren en Haaften. Dat geldt ook voor Kerkwijk en Well. Well sloot het vorige seizoen af als best of the rest, op eerbiedige afstand van BVV, Woudrichem, Zuilichem en ASH. De ambitieuze trainer Erwin Verheij wil daar graag verandering in zien, maar of hij de mogelijkheden ook heeft om voor de prijzen mee te doen, valt te betwijfelen. Met een uitwedstrijd bij Zuilichem heeft Well in elk geval al een kraker van een seizoensopening op het programma.

Kerkwijk
Kerkwijk gaat naar verwachting een moeizaam seizoen tegemoet. Waar de ploeg een aantal jaren geleden zich standaard bemoeide met de top is de ploeg in rap tempo van gedaante verwisseld. Ervaren jongens stopten en werd aangevuld met veel jonge spelers die de kar nu moeten trekken. Dat die al zo gegroeid zijn dat ze hoge ogen gaan gooien zal de verstokte Kerkwijk-supporter misschien nog wel hopen, maar is verre van realistisch.


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup