Logo regio-voetbal.nl

De Gram: ‘Als het draait, kunnen we bovenin meedoen’

  •   keer gelezen   Nieuws

HEUKELUM - Met nieuwe trainer Ger Klop gaat Heukelum ‘eindelijk’ de derde klasse in. Na een eerder misgelopen promotie werd de club vorig seizoen kampioen. Gerard de Gram maakte het als aanvoerder mee. “Zeker voor de jonge jongens is deze promotie een goede zaak.”

De Gram is inmiddels een bekend gezicht in Heukelum. “Ik begin nu aan mijn zesde seizoen hier. Een paar jaar geleden was ik bijna naar HSSC’61 gegaan, maar dat bleek niets voor mij. Ik zit hier nu op mijn plek.” De centrale verdediger moet er wel wat voor over hebben om bij Heukelum te kunnen spelen. “Ik werk in Rotterdam en woon in Utrecht, dus dat is wel lastig, ik vind de clubcultuur bij Heukelum erg prettig. Het is een open en nette club. Er is hier een goede jeugd en we spelen aanvallend voetbal.”
In de twee jaar onder Eric van Genderen haalde Heukelum prima resultaten, maar het voetbal werd niet beter. “Eric vond zichzelf niet de beste trainer, maar hij was perfect voor deze groep”, vindt De Gram. “Misschien hadden we tactisch en technisch verder kunnen zijn, maar dan was deze groep wellicht ook uiteen gevallen. Hij hield de boel bij elkaar.” Met Klop heeft Heukelum komend seizoen duidelijk gekozen voor een ander type. “Hij hamert inderdaad veel meer op discipline”, ziet De Gram. “Je merkt dat hij hoog heeft gevoetbald en ook veel ervaring heeft als trainer.”

De talentvolle Heukelumse ploeg is met onder andere de terugkeer van Ricardo Papilaja zeker niet zwakker geworden. Erg hoge verwachtingen heeft de ploeg volgens De Gram echter niet: “Iemand als Ricardo is erg ambitieus, maar de trainer heeft geen officiële doelstelling neergelegd. We hebben een goede groep, dus als het goed draait kun je zomaar bovenin meedoen. Het is wel afwachten hoe wel met mindere resultaten omgaan, want ik kan me geen twee nederlagen achter elkaar herinneren.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup