Logo regio-voetbal.nl

Ameide wil blijvertje worden in tweede klasse

  •   keer gelezen   Nieuws

AMEIDE - Voor Ameide is de opdracht voor komend seizoen even simpel als duidelijk. Laatste man Joost van den Berg omschrijft het kort en krachtig: “Onze eerste doelstelling is handhaven. Het is schitterend dat we nu tweedeklasser zijn. Dat mogen we niet meteen weer uit handen geven.” 

Dat  trainer Jan Verveer en zijn mannen daar een behoorlijke kluif aan zullen hebben, zal de 26-jarige magazijnmedewerker zeker niet ontkennen. “We kunnen bijvoorbeeld niet meer beschikken over Leroy Franken (blessure) en Aart-Jan de Wit (wereldreis). Dat is een behoorlijke aderlating. Maar je weet het nooit. Misschien hebben we niet al teveel blessureleed en draaien we weer net zo lekker als in het vorige seizoen.”

Nul
Op dat vorige seizoen willen ze in Termei nog graag terugkijken. Het fotoboek van de kampioenswedstrijd ligt ook in de Nieuwstraat zo voor het grijpen. Het succes had vooral te maken met een sublieme verdediging, die slechts een handvol tegentreffers incasseerde. Als laatste man had Van den Berg, die zich altijd weer goed weet op te stellen, daar een belangrijk aandeel in. “Het liep als een trein. We voelden elkaar blindelings aan. Maar vergeet niet dat we ook middenveldspelers hadden, zoals Robin Tamming, waar we de bal altijd aan kwijt konden. Wel mooi natuurlijk als je in twaalf wedstrijden de nul weet te houden.”

Dat zal in de tweede klasse niet lukken. Daar gaan de blauwwitten ook niet vanuit. Zoals Joost zegt: eerst een jaartje wennen. Daar waar mogelijk voor een stunt zorgen. Tegen Meerkerk of Schelluinen misschien. Dan zou het seizoen al niet meer stuk kunnen.
“Op dit moment heb ik nog niet echt inzicht waar we staan”, besluit Joost. “We beginnen thuis tegen GJS. Een mooie wedstrijd om mee te starten. Want juist in dit soort duels zullen we de punten moeten pakken.”   


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup