Logo regio-voetbal.nl

‘Herovina mag zich niet verstoppen’

  •   keer gelezen   Nieuws

HERWIJNEN - Herovina kwam vorig seizoen prima voor de dag in de derde klasse. In de nacompetitie liep de ploeg echter op jammerlijke wijze promotie mis. Die klap zinderde nog lang na bij trainer Hans Richters.

Soms gaan de gedachten van Richters nog wel eens terug naar het gedenkwaardige slot van de vorige competitie. Herovina zette een indrukwekkende eindsprint neer, die resulteerde in een knappe tweede plaats. “Ook in de nacompetitie ging het goed”, zag Richters. “We wonnen drie van de vier wedstrijden.” In de laatste wedstrijd ging het mis toen de ploeg uit Herwijnen zag hoe GDC veel te sterk was en promotie naar de tweede klasse vierde. “Ik heb er lang last van gehad. Dat is nu wat minder, maar als ik straks de uitslagen van GDC zie, zal ik er nog wel even aan terug denken.”

Het goede vorige seizoen heeft er in Herwijnen toe geleid dat de verwachtingen voor dit jaar wat hoger zijn. “Als we niet promoveren, hebben we het altijd slechter gedaan dan vorig jaar”, geeft Richters toe. “We zullen bovenin meedraaien, al is het altijd moeilijk om kampioen te worden. Door de prestaties van vorig jaren kunnen we ons niet verstoppen. Een periodetitel en promotie moet sowieso het doel zijn.” Volgens Richters zijn Leerdam Sport en Unitas-zaterdag de sterke ploegen. “Naar wedstrijden tegen die ploegen kijk ik ook uit, net als de derby tegen ASH. En in Groot-Ammers zie ik een gevaarlijke outsider, gezien de prima resultaten in de voorbereiding”, aldus de Waalwijker.
Over de nieuwe spelers is Richters vooralsnog tevreden. “Spits Maarten Lievaart ken ik al van Rijswijkse Boys, dus ik weet wat hij kan. Aan Jason Pearce (LRC) zie je dat hij al snel de leiding neemt in het veld. Gezien de langdurige blessure van Marco de Bruin kan dat een welkome versterking zijn.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup