Logo regio-voetbal.nl

GDC heeft doelstelling bijgesteld

  •   keer gelezen   Nieuws

EETHEN - Toen Jan van Grinsven in januari tekende bij GDC, bezette de club een plaats onderin de derde klasse. Komend seizoen mogen de Eethenaren zichzelf echter een klasse hoger bewijzen.

Niemand had een jaar geleden kunnen voorspellen dat GDC dit seizoen in de tweede klasse zou voetballen. Ook de kersverse trainer Jan van Grinsven niet. Toen hij begin dit jaar tekende, bungelde de club onderaan de middenmoot van de derde klasse, enkele maanden later zorgden de Eethenaren voor een stunt door via de nacompetitie de tweede klasse te bereiken. “Dit is heel positief”, vindt Van Grinsven. “Iedere gedreven voetballer wil op een zo hoog mogelijk niveau spelen. Je haalt het meeste plezier uit je hobby als je die zo goed mogelijk uitvoert en steeds jezelf wil verbeteren.” De doelstelling voor komend seizoen werd dan ook meteen bijgesteld.
“We gaan nu voor handhaving in de tweede klasse”, aldus een ambitieuze Van Grinsven, die naast GDC ook trainer is bij FC Den Bosch. Met de vernieuwde spelersselectie - o.a. kwam Erik van Kessel over van NOAD’32 en ook Wilhelmina’26-keeper Yuri Ran maakte de overstap naar GDC - is dat een realistisch doel. “Ze zijn inmiddels ervaren in het stunten”, zegt de trainer met een knipoog. “Het team is qua leeftijd een goede mix en beschikt over voldoende voetbalintelligentie en technische bagage. We zitten alleen niet al te dik in de verdedigers.”
En dat terwijl de verdediging een belangrijke basis vormt van de tactiek van de Den Dungenaar. “De opbouw is de beste methode om de spitsen te bereiken.” Ondanks dat er in de loop van het seizoen nog wel wat gesleuteld gaat worden, heeft GDC nog wel wat nieuwe jongens nodig. “Gelukkig heeft de club dit seizoen weer een A-jeugd, die een goede basis vormt.”


Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen