Stedoco geeft weer visitekaartje af

Nieuws 5 keer gelezen

HOORNAAR - Eersteklasser Stedoco kent een uitstekende voorbereiding, met een dito vervolg in het bekertoernooi. Dinsdag was hoofdklasser LRC Leerdam duidelijk een maatje te klein voor de Lagendijk-elf.

“En we misten er vandaag nog wel een paar. Geen Sam Versluis, Gijs Müller, Willem Looijen, Stefan van Hulst en de niet fit genoeg zijnde Tuncay Arslan en Sander Vink. Onze kracht is onze bank. Het was nog niet groots, maar bij vlagen best aardig. We moeten niet vergeten dat we pas drieënhalve week bezig zijn”, aldus Stedoco-oefenmeester Cees Lagendijk na afloop.
Daar was trouwens niets van te zien. De thuisploeg was gretig en legde aan de Groeneweg een prima partij voetbal op de mat. Na amper tien minuten spelen was het al raak. Roel de Kruijk zette rechts op het middenveld druk op de onzekere Leerdammers, veroverde de bal en stuurde Juarth Leihitu de diepte in. De behendige, maar vooral supersnelle ex-LRCer (vorig seizoen Papendrecht zondag TS), zag rechtsback Danny van Steijn niet staan. Buitenkant voet leverde hij een puike voorzet af op de inmiddels voor het doel opgedoken De Kruijk. Met het hoofd maakte de middenvelder zijn wekelijkse doelpuntje.

Balverlies
In de stromende regen zakte Stedoco terug en liet het spel over aan de Glasstadbewoners, die geen raad wisten met die tactiek. Veel balverlies bij de gastheren en geen enkele doelpoging. Stedoco kreeg wel kansen. Tien minuten voor rust verprutste Kenny Lagendijk een lekkere, na goed combinatiespel tussen Leihitu en aanvoerder Lion Blok. Niet veel later schrok Rick Boons van een scherpe voorzet van weer Leihitu.
Op slag van rust kreeg zowaar LRC haar eerste kansje. Het rolletje van Freek Eembergen, na nonchalance in de Hoornaarse verdediging, was uiteindelijk een makkelijke prooi voor de tot dan toe werkloze keeper Ruud de Groot.

Schouder
Na rust leek LRC uit een ander vaatje te willen tappen. De mannen van trainer Ruud Heus doken drie keer gevaarlijk voor De Groot op, maar de niet altijd klemvaste goalie hield even zovele keren zijn doel schoon.

Lagendijk nam op het uur geen halve maatregelen. “Eigenlijk wilde ik Tuncay en Sander rust geven, maar we raakten de grip op het middenveld kwijt. De oefenmeester gebruikte in tien minuten al zijn wisselspelers. Het kwam hem bijna duur te staan. Sander Vink verving als laatste in de rij de moegestreden aanvoerder Lion Blok, maar lag na een minuut spelen kermend op de grond. Schouder uit de kom. “Mijn tegenstander viel bovenop mij. In mijn Meerkerk-tijd ben ik een keer geopereerd aan een scheur in de kom van mijn schouder. Er kwam weer speling op het gewricht en in het voorjaar tegen Terneuzense Boys schoot 'ie er weer uit. Vanavond ook. Onze fysiotherapeut Bart den Hartog kreeg hem er weer snel in en dus ben ik het veld maar weer ingegaan. De kom is weer kapot denk ik, binnenkort maar voor een mri-tje naar het ziekenhuis.”

Kappen en draaien
Gelukkig voor Vink en Stedoco kon de middenvelder verder. Wel constant grijpend aan zijn linkerschouder zette hij eerst Leihitu vrij voor keeper Mirco Bovo en niet veel later Lagendijk. De pas achttien jarige zoon van de Hoornaarse oefenmeester deed het zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd beter. Na de nodige kap- en draaibewegingen wist hij zijn ingevallen leeftijdsgenoot Collin de Jong te vinden. Via een Leerdams been bepaalde De Jong de eindstand op een dikverdiende 2-0. Roel de Kruijk kreeg ver in blessuretijd nog een dot van een kans om de derde Hoornaarse goal te scoren, maar maakte het niet nog erger voor de zwaar tegenvallende hoofdklasser.

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 6 uur geleden
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 8 uur geleden
• In de 2e klasse G zijn Roda Boys en Nivo Sparta de voornaamste titelkandidaten.
Beslissingswedstrijd bij gelijk eindigen in eindstand is nauwelijks denkbaar 29 apr, 07:15
• Vincent van Lopik (r) vorig seizoen in actie tegen SV Meerkerk.
Vincent van Lopik neemt na veertien jaar afscheid van hoofdmacht Hardinxveld 28 apr, 09:54
Afbeelding
Unitas schrijft voor nieuw seizoen team onder 23 jaar in 27 apr, 08:30
Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 26 apr, 13:13