Logo regio-voetbal.nl
Asperen en Herovina moeten in nacompetitie twee ronden overleven
Asperen en Herovina moeten in nacompetitie twee ronden overleven (regio-voetbal.nl)

Asperen en Herovina moeten in nacompetitie twee ronden overleven

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Asperen en Herovina zullen twee rondes in de nacompetitie moeten overleven om volgend seizoen in de derde klasse te mogen spelen. Voor Asperen gaat het om handhaving en voor Herovina juist om een snelle promotie na de degradatie van vorig jaar.


Zaterdag beginnen Asperen en Herovina aan die nacompetitie. Asperen speelt om half drie thuis en Herovina start met een uitwedstrijd.

Asperen-Alliance
Asperen stond in de derde klasse D dit seizoen steeds in de onderste regionen en is al lang blij dat rechtstreekse degradatie ten koste van SSC’55 uit Sprang Capelle kon worden afgewend. Als voorlaatste in de eindstand van klasse 3D is er daarom voor Asperen succes in twee knockoutduels in de nacompetitie nodig om nog een zesde jaar op rij in de derde klasse te kunnen blijven.

Alliance wordt zaterdag in Asperen de eerste tegenstander. De al net meer dan een eeuw oude traditieclub uit Roosendaal stapte één jaar geleden helemaal over naar het zaterdagvoetbal en is de laagste periodekampioen uit de vierde klasse C. Alliance was in die vierde klasse een bescheiden middenmoter, maar pakte door een prima eindsprint via een afsluitende 5-3 zege op stadgenoot DVO’60 wel de derde periode. Die Brabantse horde zou Asperen op het eigen kunstgras zaterdag toch moeten kunnen nemen.

Bij succes tegen Alliance volgt voor Asperen een week later op neutraal terrein de nacompetitiefinale tegen Brakel, de hoogste periodekampioen uit de spannende vierde klasse D. Zover is het echter nog lang niet. Eerst moet door Asperen zaterdag thuis van Alliance worden gewonnen.

IFC-Herovina
Herovina voetbalt zaterdag in Hendrik Ido Ambacht tegen IFC, dat in de derde klasse C na een mager seizoen duidelijk als voorlaatste eindigde. Zelf nam Herovina in de vierde klasse D door een vierde plaats in de eindstand de periodetitel van kampioen MVV’58 over. Ondanks een vaak matige vorm krijgt Herovina zo als laagste periodekampioen dus nog een mooie kans om de vorig jaar ook in de nacompetitie in Herwijnen tegen Unitas zo teleurstellend verspeelde plaats in de derde klasse al weer snel te heroveren.

Herovina-trainer Glenn Calor is de eerste opponent IFC vorige week in hun laatste competitiematch al wezen bekijken. Daar hoopt Herovina zaterdag zijn voordeel mee te doen. Als Herovina er dit weekend in slaagt om IFC uit te schakelen, volgt er een week later op neutraal terrein de promotiefinale tegen de Tilburgse studentenclub TSVV Merlijn, duidelijk de hoogste periodekampioen uit de vierde klasse C. Kortom, Herovina had het in deze nacompetitie beslist zwaarder kunnen treffen en beseft hopelijk eerst al uit bij IFC de plotse perspectieven op promotie.

Derby HSSC’61-SV Meerkerk
Acht clubs strijden in juni in drie knockoutrondes om één fel begeerde plaats in de tweede klasse F. Dat zijn twee tweedeklassers (Brederodes en Zwaluwe) en liefst zes derdeklassers, onder wie ook HSSC’61 en SV Meerkerk. Hun onderlinge derby in Hei- en Boeicop trekt in de regio onbetwist de meeste aandacht.

Na een prima competitie kwam HSSC’61 in de derde klasse D op de tweede plaats net één punt tekort voor een verrassend kampioenschap, dat nu naar Sleeuwijk ging. Als hoogste periodekampioen in die derde klasse mag HSSC’61 de nacompetitie wel met een thuiswedstrijd beginnen. De derby tegen SV Meerkerk is heel interessant. SV Meerkerk had het na de degradatie uit de tweede klasse eerst in de derde klasse C lastig, maar wist door een prima eindsprint ondanks de bescheiden klassering in de totaalstand toch nog knap de derde periode te winnen.

Zo krijgt middenmoter SV Meerkerk ineens als laagste periodekampioen nog een lang ongedachte kans op een snelle terugkeer in de tweede klasse. Op eigen veld in Hei- en Boeicop start HSSC’61 echter gezien de prestaties in dit seizoen wel als favoriet voor een plaats in de tweede promotieronde. Scheidsrechter is zaterdag arbiter Joost Bezemer uit Hendrik Ido Ambacht. Ook Soccer Reporter zal er bij zijn voor een samenvatting.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup