Spannende middag voor WNC en GRC’14 | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Spannende middag voor WNC en GRC’14
Spannende middag voor WNC en GRC’14 (regio-voetbal.nl)

Spannende middag voor WNC en GRC’14

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Wekenlang streed WNC voor directe handhaving in de eerste klasse. GRC 14 doet dat vanaf de twaalfde plaats in een prachtige eindsprint nog steeds, maar WNC is inmiddels door een mooie opmars al veilig en heeft nu een heel realistisch nieuw doel: het winnen van de derde periode.


Zelfs bij een kleine nederlaag zaterdag in Giessen zou WNC door de huidige voorsprong en dankzij een heel gunstig doelsaldo in die periode kansrijk kunnen blijven. Die drie punten zou gastheer GRC 14 overigens heel goed zelf kunnen gebruiken, want via overwinningen op WNC en LRC hoopt GRC 14 degradatieduels nog te kunnen ontlopen. Dan zal GRC 14 thuis wel net als in Waardenburg met 1-3 lukte weer van WNC moeten winnen. WNC zal in Brabant echter heel andere plannen hebben. Dus belooft het tussen GRC 14 en WNC een hete, spannende middag te gaan worden.

SVL-LRC
LRC voetbalt de laatste wedstrijden zwak en is in de eerste klasse daardoor nog niet veilig. Dat geldt voor tegenstander SVL echter nog veel meer. Het is voor LRC overigens wel raadzaam het zeker niet op het slotduel tegen het energieke GRC 14 te laten aankomen. Dus is minstens een gelijkspel zaterdag in Langbroek geboden, want LRC heeft nog één punt nodig. In Leerdam werd door LRC teleurstellend met 1-3 van SVL verloren. Nu zal het dus veel beter moeten gaan maar SVL heeft zelf de punten eveneens broodnodig. Dat LRC bij volle winst mogelijk zelfs nog meetelt in de derde periode, is gezien de huidige vorm voorlopig louter bijzaak.

Tricht-Heukelum
Heukelum snakt met alle blessures en schorsingen naar het einde van de competitie. Tricht is in de tweede klasse inmiddels veilig en heeft daarmee als jonge ploeg het doel bereikt. De kans lijkt reëel dat Tricht thuis tegen het gehavende Heukelum revanche gaat nemen voor de 3-2 nederlaag in de uitmatch. Van veel belang is deze streekderby overigens niet meer.

SV Capelle-Asperen
Asperen moet in de derde klasse D ook na de kostbare winst op Vuren eerst nog maar zien om boven hekkensluiter SSC’55 te blijven en zo de reddingsboei van de nacompetitie te kunnen grijpen. Voor tegenstander en periodekampioen SV Capelle zijn er in Sprang Capelle weinig grote belangen meer. Misschien biedt dat Asperen kans op een stunt, al beloven de magere uitresultaten weinig goeds. Om over de 11-0 afstraffing die Asperen thuis tegen SV Capelle kreeg maar te zwijgen. Toch hoopt heel Asperen in Brabant stiekem op een grote aangename verrassing. 

Vuren-SSC’55
Juist in de belangrijke thuiswedstrijd tegen SSC’55 zal Vuren door de schorsingen van aanvoerder Sjors Vonk en topscorer Bas van der Vliet en de enkelbreuk van Michael Tahamata flink gehavend moeten aantreden. Slechts twee punten boven de streep had Vuren na het verlies in Asperen juist in dit duel veiliger oorden moeten bereiken, maar dat wordt nu lastig. Zeker omdat hekkensluiter SSC’55 alles op alles zal zetten om de onderste plaats nog te verlaten en directe degradatie uit de derde klasse te ontlopen. Het zal er zaterdag in Vuren flink om gaan spannen. Zelfs een nipte 1-0 nederlaag tegen SSC’55 zoals destijds op de valreep in de uitmatch kan Vuren zich nu zeker niet veroorloven.

Sparta’30-Haaften
Haaften balanceert net als Vuren vlak boven de streep in klasse 3 D op het smalle koord van degradatieduels. Met veel blessures staat Haaften in Andel voor de zware opgave om na al vijf nederlagen op rij het tij te keren. Sparta’30 heeft met drie punten meer een succes echter zelf ook dringend nodig. Thuis verloor Haaften kansloos met 1-6 van Sparta’30. Nu is een gelijkspel minimaal geboden om het dreigende gevaar wat te verkleinen. Anders wordt het op de slotdag van de competitie voor Haaften wel erg riskant.

SC Everstein-BLC
In Everdingen zijn de belangen voor SC Everstein en BLC zaterdag allebei heel groot. Het Bossche BLC staat net onder de streep en probeert nog aan degradatieduels te ontsnappen. SC Everstein heeft zelf de volle winst nodig om kans op het kampioenschap of anders minimaal de promotienacompetitie te kunnen houden. Het zou toch zonde zijn als SC Everstein na een mooi seizoen ondanks een hoge eindklassering helemaal met lege handen zou komen te staan. Dan zal er zaterdag thuis wel van BLC moeten worden gewonnen. In Den Bosch lukte dat met 2-3 overigens slechts nipt. Nu zal het zeker niet simpeler zijn. Arbiter bij dit belangrijke duel is scheidsrechter Joost Bezemer uit Hendrik Ido Ambacht

GVV’63-HSSC’61
HSSC’61 telt in de derde klasse D op de tweede plaats nog zowel voor het kampioenschap als voor kwalificatie voor de promotienacompetitie volop mee. GVV’63 heeft na een mooie opmars door een teleurstellende nederlaag vorige week bij de hekkensluiter ineens geen grote belangen meer. In Gameren zal HSSC’61 dus in elk geval moeten proberen te winnen en dan maar afwachten hoe de topper GDC-Sleeuwijk zal aflopen. Zo eenvoudig als de zege in Hei- en Boeicop tegen GVV’63 met 5-0 uitpakte, zal het zaterdag in de Bommelerwaard voor HSSC’61 echter beslist niet worden.

Leerdam Sport-SVS’65
Voor Leerdam Sport en SVS’65 staat er zaterdag in Leerdam weinig meer op het spel dan de eer. In Spijk won SVS’65 in begin oktober met 3-1. De vraag is of Leerdam Sport zaterdag thuis in deze Lingederby revanche kan nemen.

ASH-Rhelico
Rhelico is al vijf duels op rij ongeslagen en zal er in Hellouw nog zo’n wedstrijd aan willen toevoegen. In Rumpt won ASH echter royaal met 2-5. Thuis lijkt ASH dan ook favoriet.

SV Noordeloos-Herovina
Herovina heeft nog één zege nodig om de belangrijke vierde plaats in de vierde klasse definitief veilig te kunnen stellen. De krappe 2-1 thuiswinst op SV Noordeloos en de matige vorm waarin Herovina al weken verkeert, geven echter aan dat een zege in de Alblasserwaard voor Herovina zeker niet vanzelfsprekend is. Voor de ambities op deelname aan de promotienacompetitie heeft Herovina een goed resultaat in Noordeloos echter wel beslist nodig.

Topper Groot Ammers-MVV’58
Het duel Groot Ammers-MVV’58 is zaterdag de absolute topper in de vierde klasse. MVV’58 is koploper met twee punten voorsprong op Groot Ammers en Brakel. Bij een overwinning op MVV’58 heeft Groot Ammers het kampioenschap een week later voor het grijpen bij het zwakke RKVSC dankzij een dan zonodig nog verder op te schroeven gunstig doelsaldo. Elk ander resultaat dan een thuiszege verwijst Groot Ammers vrijwel zeker naar de nacompetitie. Voor MVV’58 kan zelfs een gelijkspel zaterdag al gunstig uitpakken, maar dat hangt af van het feit of en hoe royaal Brakel in Kerkwijk zal zegevieren.

Er is zelfs een (theoretische) kans dat MVV’58 zaterdag al kampioen wordt, maar dat vereist een Meterense zege in Groot Ammers en een misstap van Brakel. De spanning op sportperk Gelkenes zal zaterdag dan ook bijzonder groot zijn, want beide clubs zijn al lang ongeslagen: Groot Ammers al twaalf duels en MVV’58 zelfs reeds zeventien wedstrijden. In de beginfase van de competitie won Groot Ammers in Meteren door drie goals in de tweede helft duidelijk met 0-3. Zaterdag zal het krachtsverschil vermoedelijk geringer zijn met dus meer spanning als consequentie. Ook SoccerReporter zal er in Groot Ammers bij zijn. 

SCR-Beesd
Beesd is in de zondagse vierde klasse inmiddels veilig en gaat in het Gelderse Rijswijk bij SCR op bezoek. Beide clubs maken zelfs nog kans op deelname aan de promotienacompetitie; Beesd via de derde periode en SCR vooral straks via de eindstand. In Beesd won SCR met 3-4 maar Beesd presteert in de laatste weken zeker niet minder dan een stroever draaiend SCR. Dit biedt Beesd dus zondag zeker perspectief op succes.

DSC-GVV
GVV speelt zondag in Kerkdriel tegen koploper DSC, dat met runner-up Maliskamp in een hevig tweegevecht om het kampioenschap is gewikkeld. Dus zal DSC tegen GVV zeker revanche willen voor de sensationele 6-2 nederlaag in Geldermalsen. Gezien de magere vorm waarin GVV al weken verkeert, start DSC thuis nu veruit als favoriet.

Ophemert-Maaskantse Boys
Ophemert ontvangt zondag Maaskantse Boys, dat op een gedeelde derde plaats nog strijdt voor deelname aan de promotienacompetitie. Daarom zal Ophemert na het verdienstelijke 2-2 gelijkspel in Maren-Kessel nu met een nieuw gelijkspel al heel tevreden mogen zijn, temeer daar Ophemert de laatste weken met twee ruime thuisnederlagen niet meer zo best presteert.

DESO-DSS’14
DSS’14 is mooi in opmars en kan opponent DESO op de ranglijst van de vijfde klasse nog passeren. Dan zal er zondag na het 0-0 thuisgelijkspel tegen DESO nu in Oss wel moeten worden gewonnen.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup