Thomas van der Ley (GVV'63): 'Zolang we kans hebben, moet we ervoor blijven gaan'
Thomas van der Ley (GVV'63): 'Zolang we kans hebben, moet we ervoor blijven gaan' regio-voetbal.nl

Thomas van der Ley (GVV'63): 'Zolang we kans hebben, moet we ervoor blijven gaan'

Nieuws 254 keer gelezen

GAMEREN - GVV'63 was voor zaterdag nog verwikkeld in de race om de derde periodetitel. De kansen daarop zijn flink geslonken door het 1-1 gelijkspel tegen SV Capelle.

Het seizoen van GVV'63 is er één van vallen en opstaan. Een dramatische start, waarin zes van de eerste zeven wedstrijden werden verloren, kreeg een uitstekend vervolg met de serie van tien ongeslagen duels. Door die sterke reeks klom de ploeg van trainer Denny van Geffen van de laatste stek naar plaats zeven. De forse inhaalrace kon zelfs nog worden bekroond met een prijsje, in de vorm van de derde periodetitel, maar dan moest zaterdagmiddag wel SV Capelle worden verslagen in het onderlinge inhaalduel. Dat bleek overigens makkelijker gezegd dan gedaan. Het werd 1-1 in Gameren.

Prima seizoen
Het puntenverlies zorgt er wel voor dat de kansen op de derde periodetitel zo goed als verkeken zijn. GDC, dat in de periodestand de eerste plaats bezet, heeft nu een voorsprong van vier punten op GVV'63. Ook Van Geffen beseft dat het nu een bijzonder lastig verhaal gaat worden. "In de derde periode raak je nu achterop. En ik verwacht ook niet dat GDC nog vier punten gaat verliezen. Het kan nog, maar we moeten ontzettend veel geluk hebben. In ieder geval nog drie wedstrijden ons best doen, zodat we nog een puntje of vier halen. Dan hebben we een prima seizoen achter de rug."

Verslagen
Iemand die dat absoluut niet heeft, is Thomas van der Ley. De aanvaller mocht na lang blessureleed weer zijn opwachting in de basiself maken, scoorde de gelijkmaker en had de winnende treffer op zijn schoen, maar viel wederom met een hamstringblessure uit. Het is al zijn vierde kwetsuur van het seizoen, na eerder al dezelfde hamstring en tweemaal een enkelblessure. Hij omschrijft het pijnlijke moment als volgt: "Het was weer mijn eerste wedstrijd in de basis. Dan is het altijd leuk om te scoren, zeker als je een kloteseizoen hebt gehad. Op 1-1 miste ik nog een goeie kans, daar liet mijn linkerbeen me effe in de steek. En tien minuten later dacht ik dat ik de bal kon binnenhouden. Dan ga ik er natuurlijk achteraan, want ik had nergens last van. Toen schoot het in mijn hamstring. Dan zit je er wel even verslagen bij, vooral omdat het al zo'n dramaseizoen is. Ik denk dat het zomerstop is voor mij. Het houdt nu effe op."

Afhankelijk
Die woorden gelden hoogstwaarschijnlijk dus ook voor de periodetitelaspiraties, al blijft Van der Ley hoopvol: "Dat zou een mooie afsluiter zijn. En het kan in principe nog steeds, maar we zijn wel afhankelijk van wat de andere teams doen. GDC zit echt in een flow, maar zo lang we kans hebben, moeten we ervoor blijven gaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 5 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 5 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 8 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 10 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 10 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 11 uur geleden