Heukelum ontvangt sterk Papendrecht | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Heukelum ontvangt sterk Papendrecht
Heukelum ontvangt sterk Papendrecht (regio-voetbal.nl)

Heukelum ontvangt sterk Papendrecht

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Heukelum ontvangt zaterdag de sterke kampioenskandidaat Papendrecht, dat in de tweede klasse al een periodetitel op zak heeft. Met de topper uit bij koploper Nivo Sparta in het vooruitzicht telt Papendrecht ook voor het kampioenschap nog zeker mee met ook na de KNVB puntstraf voor de gestaakte wedstrijd tegen EBOH slechts drie verliespunten meer dan de Bommelse lijstaanvoerder. Dan zal Papendrecht zaterdag in Heukelum wel moeten winnen.


Zelf maakt Heukelum bij de volle winst trouwens nog een kans in de derde periode, al is dat voor de thuisclub zeker geen must. De zo door trainer Marco Verbeek aangeduide faam als “Robin Hood’ snelt Heukelum al wel vooruit: punten geven aan de armen en punten pakken van de rijken. In Papendrecht lukte dit Heukelum met een 0-0 gelijkspel ook al aardig. Papendrecht zal er dus zeker niet gerust op zijn. Zaterdag telt in Heukelum in dit belangrijke inhaalduel voor beide ploegen alleen de volle winst echt aan. Regio-Voetbal en SoccerReporter zullen er in Heukelum bij zijn.

Montfoort-WNC
WNC kan zaterdag in Montfoort bij een zege de beste positie voor een prijs in de derde periode bereiken. Voorop voor WNC staat evenwel om in de eerste klasse zo snel mogelijk veilig te komen. Dat geldt voor Montfoort overigens eveneens, want beide teams hebben 31 punten. Nu de nimmer versagende fusieclub GRC 14 op de twaalfde plaats de eindsprint is begonnen, bieden vijf punten voorsprong aan Montfoort en WNC beslist nog geen zekerheid. In Waardenburg won WNC met 2-1 van Montfoort en dat goede resultaat zal WNC zaterdag in de uitmatch zeker willen prolongeren. Dan wordt de marge voor WNC op de gevarenzone acht punten en kan alle aandacht op de derde periode worden gelegd.

Vuren-Sparta’30
Vuren staat in de derde klasse D net beneden BLC nog steeds onder de streep. Thuis tegen Sparta’30 is een succes voor Vuren zaterdag dus dringend nodig om die riskante positie te verbeteren. In Andel leed Vuren tegen Sparta’30 een 2-0 nederlaag. Zaterdag is een Vurense revanche dus urgent. Met slechts zes punten meer dan Vuren zal ook het wat teruggevallen Sparta’30 zich echter nog niet helemaal veilig voelen. Beide ploegen kunnen soms erg productief zijn en dus belooft het zaterdag in Vuren een interessant duel te gaan worden.

RKVSC-Herovina
Herovina moet in de vierde klasse in Velddriel van hekkensluiter RKVSC kunnen winnen. Dan versterkt Herovina in de rangschikking de belangrijke vierde plaats, die bij een periodetitel of het algehele kampioenschap voor Groot-Ammers ook voldoende zal zijn voor deelname aan de promotienacompetitie. In Herwijnen won Herovina met 5-1 van RKVSC. Ondanks de matige vorm van Herovina in de laatste weken mag een nieuwe overwinning voor Herovina geen groot probleem zijn.

Well-Leerdam Sport
Voor Leerdam Sport zou alleen een sensationele eindsprint nog kans op een prijs bieden.In elk geval zal er zaterdag zelf in Well moeten worden gewonnen. Thuis lukte dat met 6-1 royaal, maar nu zal het verweer van Well in de eigen Bommelerwaard ongetwijfeld groter zijn.

Rhelico-Kerkwijk
Rhelico voetbalt in Rumpt tegen middenmoter Kerkwijk. Het eerste duel tussen deze ploegen eindigde met 2-2 onbeslist. Ook zaterdag in Rumpt zal het onderlinge krachtsverschil klein zijn. Rhelico moet tegen Kerkwijk wel in staat zijn om een vierde wedstrijd aan de fraaie reeks ongeslagen duels te kunnen toevoegen.

Maliskamp-Beesd
Beesd gaat zondag op bezoek bij titelkandidaat Maliskamp, dat in de vierde klasse samen met koploper DSC uit Kerkdriel fel om het kampioenschap strijdt. Thuis verloor Beesd recent na een 3-1 voorsprong toch nog in de slotfase nipt met 3-4 van Maliskamp. Dankzij de goede resultaten in de laatste weken heeft Beesd zich op eigen kracht al bijna helemaal in veiligheid gebracht. Door de overstap naar het zaterdagvoetbal kan Beesd trouwens sowieso vrijuit spelen. Een gelijkspel in Rosmalen zou overigens zeker al een stunt zijn, want Maliskamp start met klassetopscorer Günther van Meurs in de gelederen natuurlijk tegen Beesd als favoriet.

Teisterbanders-GVV
GVV speelt zondag in Kerk Avezaath tegen Teisterbanders, waarvan in Geldermalsen met 3-2 werd gewonnen. Na de periodetitels van de twee kampioenskandidaten DSC en Maliskamp komen in de vierde klasse nog heel veel clubs in aanmerking voor de derde periode. De winnaar van het duel tussen Teisterbanders en GVV behoort daar zeker ook toe. Beide teams zijn echter erg wisselvallig en dus valt er op de uitslag komende zondag in Kerk Avezaath geen staat te maken. Na twee ruime nederlagen is GVV wel hard aan een herstel toe. 

Ophemert-BZS
Ophemert ontvangt zondag BZS, waarvan in Beusichem nipt met 1-0 werd verloren. Beide clubs hebben in de vijfde klasse nog slechts een kleine kans op een prijs. Toch zal Ophemert op eigen veld tegen BZS revanche willen nemen voor de kleine uitnederlaag. Dat moet thuis voor Ophemert ook mogelijk zijn.

SBV-DSS’14
DSS’14 is zondag in Haren bij Oss te gast bij het sterke SBV, dat op de tweede plaats het kampioenschap in de vijfde klasse overigens wel aan koploper MEC’07 zal moeten laten en via de nacompetitie promotie zal moeten zien af te dwingen. In Heesselt werd DSS’14 destijds met 1-2 door SBV geklopt. Ook ditmaal moet het kwakkelende DSS’14 met een nederlaag rekening houden.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup