Verliezend HRC’14 loopt nacompetitiefinale mis
Verliezend HRC’14 loopt nacompetitiefinale mis regio-voetbal.nl

Nieuws 343 keer gelezen

HURWENEN ­– Voor HRC'14 zit het seizoen er definitief op. In eigen huis ging de Hurwenen-Rossum-Combinatie zondagmiddag met een afgetekende 0-3 onderuit tegen Essche Boys, waardoor het de nacompetitiefinale voor promotie naar de vierde klasse definitief misloopt.

Het was zondag aan HRC'14 niet te zien dat er een plaats in de nacompetitiefinale op het spel stond. De thuisploeg miste de strijdkracht en pure wil om duels te winnen en dat strafte Essche Boys voor rust tot tweemaal toe kort achter elkaar resoluut af.

Gemiste strafschop kantelpunt
Vijf minuten voor de rust kreeg HRC'14, dat niet kon beschikken over de geblesseerde regio-topscorer Kevin de Vries, een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer, toen scheidsrechter Arno Mathon een handsbal van de bezoekers in het eigen zestienmetergebied met een strafschop bestrafte.

Patrick Jansen nam plaats achter de bal, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van Essche Boys. In de rebound wist Tom Verhoeven zijn schot niet tussen de palen te krijgen. Dat moment bleek het kantelpunt in de wedstrijd, want na rust liet HRC zich voetballend misschien wel wat meer van zijn goede kant zien; doelpunten bleven uit.

Flow
Vier minuten voor het laatste fluitsignaal was Essche Boys wel nog eenmaal trefzeker.

Dat was de definitieve nekslag voor HRC'14, dat getuige de zeven zeges in de laatste zeven duels in een geweldige flow naar de nacompetitie ging, maar in de nacompetitie zijn meerdere moest erkennen in de ploeg uit Esch. Zij nemen het volgende week maandag op neutraal terrein op tegen OSC'45 uit Orthen.