GVV’63 kan leven met punt in inhaalduel
GVV’63 kan leven met punt in inhaalduel regio-voetbal.nl

Nieuws 246 keer gelezen

GAMEREN – Het inhaalduel met SV Capelle heeft GVV’63 zaterdag een punt opgeleverd. Thomas van der Ley zorgde voor het enige doelpunt van Gamerense makelij op sportpark Maartenshof.

Bij de thuisploeg moest trainer Denny van Geffen het zaterdagmiddag stellen zonder Daniel Bouma en Hidde Boersma. De twee jonge talenten verblijven door diverse redenen in het buitenland en dus was het zaak om te gaan schuiven. Gelegenheidsspits Nick Ekelmans nam daardoor bijvoorbeeld weer zijn vertrouwde plaats in het hart van de verdediging in, ondanks het feit dat hij verre van fit was.

Niet waterdicht
Of het aan die wisselingen lag is niet te zeggen, maar dat de verdediging van de ploeg uit Gameren in de eerste helft niet waterdicht was, is een understatement. De rappe en dynamische aanvallers van SV Capelle speelden de GVV’63-defensie bij tijd en wijle helemaal zoek. Het was dan ook niet meer dan verdiend dat de bezoekers na 27 minuten op een 0-1 voorsprong kwamen. Daarbij negeerde scheidsrechter Arno van Dalen het buitenspelsignaal van de GVV’63-grensrechter en kende het doelpunt gewoon toe aan de formatie uit Sprang-Capelle.

[[{"fid":"63615","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gijs van Tuijl)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gijs van Tuijl)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Gijs van Tuijl)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Het was enkel en alleen aan de immer betrouwbare sluitpost Maikel van Tuyl te danken dat zijn ploeg niet met een grotere achterstand de rust inging dan de 0-1 die op het scorebord prijkte.

Hamstring
In de tweede helft was de thuisploeg wel de bovenliggende partij en dat overwicht drukte GVV’63 al gauw uit in de score. In de 52e minuut kopte Thomas van der Ley uit een hoekschop de 1-1 binnen. Tien minuten later trof Nick Ekelmans eveneens met een kopbal de lat, waarna Van der Ley amper een halve minuut later dé kans op de voorsprong liet liggen, door de bal voorlangs te schuiven.

Van der Ley, die door diverse blessures nog maar mondjesmaat minuten heeft gemaakt in het eerste elftal, toonde zich gretig, maar tot zijn spijt ging het ook nu weer fout. In een sprint om de bal binnen te houden greep hij direct naar zijn hamstring. De onfortuinlijke aanvaller verliet daarop teleurgesteld het veld in wat zomaar zijn laatste wedstrijd van het seizoen kan zijn geweest.

In de laatste tien minuten was er nog maar weinig actie voor beide doelen, al kreeg Capelle in de vijfde minuut van de blessuretijd nog wel een uitgelezen mogelijkheid om alsnog de drie punten mee te nemen. Een lage hoekschop flitste voor het doel van Van Tuyl langs, maar niemand van Capelle wist de bal te beroeren.

Schuiven
Zo eindigde het inhaalduel tussen de nummer zes en zeven in de derde klasse D in een 1-1 gelijkspel. Een resultaat waarmee Van Geffen zich na afloop kon verzoenen: “Ik vond 1-1 wel prima, al had ik het gevoel dat we in de laatste minuten nog wel een 2-1 konden gaan maken. Dat zou smerig zijn geweest. De eerste helft was voor hen en in de tweede helft kwamen wij er wat meer aan te pas”, aldus Van Geffen, die aangeeft dat de afwezigheid van Bouma en Boersma zich heeft laten voelen.

“Als twee van zulke jongens er niet bij zijn, is het achterin een kwestie van schuiven en hopen dat het goed valt. Dat was in de eerste 25 minuten niet het geval. We gaven echt veel te veel weg. Daarna zijn we iets stabieler geworden en in de tweede helft hebben we er een tandje bij kunnen doen.”

Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 57 minuten geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 3 uur geleden
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 3 uur geleden
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 4 uur geleden
• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 23 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01