Vuren moet even wakker worden, maar pakt cruciale punten
Vuren moet even wakker worden, maar pakt cruciale punten regio-voetbal.nl

Nieuws 66 keer gelezen

VUREN - Vuren was niet bepaald bezig aan een goede reeks en thuis tegen RFC leek het weer de verkeerde kant op de gaan. Na een vroege 0-2 achterstand pakte Vuren echter weer eens een zege: 5-3.

"Ongelooflijk", was het oordeel van Vuren-trainer Ron Vlot over de eerste tien minuten. We beginnen niet eens slecht, maar hun eerste twee ballen vliegen erin. En wij raken tussendoor een keer de paal en de lat."

Vuren kwam die klap echter al voor rust weer te boven. Uit een strafschop maakte Sjors Vonk de aansluitingstreffer. Bas van der Vliet scoorde de gelijkmaker en nog voor rust had Vuren de zaken helemaal omgedraaid. Met zijn tweede van de middag schoot Vonk de thuisploeg met een voorsprong de rust in. "Ik vond dat we ons fantastisch terug hadden geknokt, maar we moesten oppassen. Zij hebben voorin wel wat kwaliteit lopen", zei Vlot.

Rode kaart
Het duurde na rust nog lang voordat de thuisploeg de drie punten definitief in veilige haven bracht. Pas nadat de gasten dankzij een tweede gele kaart met tien man kwamen te staan maakte Vuren verder het verschil. Bas van der Vliet zorgde er met nog twee treffers voor dat zijn ploeg een veilige marge had. RFC kwam nog wel terug tot 5-3.

"Ik kan wel zeggen dat die drie tegentreffers niet hadden mogen vallen, maar ik ben al lang blij dat we weer een keer drie punten pakken, want dat was hard nodig", zei Vlot.