Logo regio-voetbal.nl
•  Van Beest, Latumaerissa en Elbertse zien walking football wel zitten.
• Van Beest, Latumaerissa en Elbertse zien walking football wel zitten. (Foto: Peter Verbeek)

Clinic walking football bij Leerdam Sport'55

  •   keer gelezen   Nieuws

LEERDAM • In de regio is walking football nog een betrekkelijk onbekende vorm van bewegen. In samenwerking met stichting Samen Doen en het Nationaal Ouderenfonds heeft Leerdam Sport '55 het initiatief genomen om deze groeiende tak van sport ook in Leerdam op te zetten. Op zondag 1 september houdt de club, tussen 12.00 en 15.00 uur, op haar complex een clinic, inclusief voor- en nabespreking.


Voetballen, in ons land met stip volkssport nummer één, verbroedert, verbindt, overstijgt generaties en is een passie voor jong en oud. Daar komt bij dat een balletje trappen heel gezond is: je conditie gaat erop vooruit en je voelt je fitter. Oók voor degenen die al zes kruisjes achter hun naam hebben. Om 55-plussers op een sportieve manier met elkaar in contact te brengen, is walking football in het leven geroepen.

Introduceren
Wout Elbertse is de contactpersoon van Leerdam Sport '55 die deze aangepaste vorm van voetballen voor ouderen in Leerdam wil introduceren. Samen met Jason Latumaerissa heeft hij de Ouderenbond en stichting Samen Doen benaderd om te kijken wat de partijen voor en met elkaar kunnen doen.

"Eén van de doelstellingen van onze club is maatschappelijke betrokkenheid in de stad en de wijk", merkt Elbertse op. "Walking football past heel erg bij dit concept. Beweging, conditie, gezelligheid, sociale contacten en ouderen op een laagdrempelige manier mogelijk uit hun isolement halen, daar gaat het om."

Het Nationaal Ouderenfonds heeft ondersteuning en begeleiding toegezegd. De ervaren NOF-trainer Joop Kols is beschikbaar om in eerste instantie de clinic in goede banen te leiden. Namens Leerdam Sport '55 heeft naast Elbertse en Latumaerissa ook Dylan van Beest zijn medewerking toegezegd.

Rhelico, dat bezig is met walking football te gaan starten, is ook benaderd. Omdat Kols bemoeienis heeft met de NOF Maluku OldStars walking football wordt de Molukse gemeenschap van Leerdam er eveneens bij betrokken.

Eigen regels
"Walking football wordt volgens eigen regels gespeeld", merkt Wout Elbertse op. "Onder andere is rennen met en zonder bal niet toegestaan. Slidings en lichamelijk contact zijn verboden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Van buitenspel, keeper en scheidsrechter is geen sprake. Er wordt gespeeld op een kwart veld, met teams van zes, met speciale doeltjes van 3 bij 1 meter. Aan deze clinic mag iedereen meedoen. We mikken op minimaal twintig deelnemers. Wie belangstelling heeft kan zich aanmelden via wout7272@gmail.com of via een appje naar 06-28574129."

De clinic op 1 september is een eerste fase in het project bij Leerdam Sport waarbij de club ondersteuning krijgt van het Nationaal Ouderenfonds. Bij voldoende belangstelling is het de bedoeling er een structureel project van te maken.

fotobijschrift: Van Beest, Latumaerissa en Elbertse zien walking football wel zitten.

foto: Peter Verbeek

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup