• Erwin van der Heijden is terug bij Drechtstreek.
• Erwin van der Heijden is terug bij Drechtstreek. Foto: Peter Verheijen

Erwin van der Heijden met Drechtstreek niet bang voor degradatiezorgen

12 sep, 12:00 Nieuws Voorbeschouwingen 913 keer gelezen

PAPENDRECHT • Na een prettig 'intermezzo' van twee seizoenen bij De Alblas is Erwin van der Heijden deze zomer teruggekeerd bij Drechtstreek. "En dat voelt prima", stelt de centrale verdediger vast.

Spijt van zijn uitstapje naar sportpark Souburgh heeft de 30-jarige defensiespecialist zeker niet. "Ik heb er een hele leuke tijd gehad bij een vereniging die qua gezelligheid nauwelijks verschilt met Drechtstreek. Ik koos destijds om bij De Alblas te gaan voetballen omdat ik eens wat anders wilde en het bij Drechtstreek al een tijdje minder naar mijn zin had. We werden weliswaar kampioen met het team, maar ik voelde dat het goed was om te vertrekken. Ik wilde weer lekker onbevangen voetballen. Bij De Alblas lukte dat. Ik vond mijn plezier terug, Daar ben ik de club en de mensen om me heen dankbaar voor."

Mooie mix
"Het was fijn daar, net zoals het fijn is om nu mijn rentree te maken op het oude nest. In de eerste trainingsweken bij Drechtstreek heb ik al mogen ervaren dat er een prima groep staat, een mooie mix tussen jonge, getalenteerde voetballers en routiniers. Als je ziet hoe sommige spelers zich ontwikkeld hebben... Echt top! Ook goed is dat de trainer nu zeventien gelijkwaardige voetballers tot zijn beschikking heeft. Dat houdt de boel goed scherp en biedt volop keuzemogelijkheden. Ik probeer me uiteraard in de basis te knokken. Afgaande op de oefencampagne ben ik op de goede weg."

Erwin van der Heijden is niet bang dat Drechtstreek andermaal in de onderste helft van de ranglijst zal terechtkomen. "Ik ga er zonder meer van uit dat we lekker in de middenmoot van onze tweede klasse-afdeling gaan meedoen", voorspelt de voetballende elektricien. We hebben de kwaliteiten in huis."

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie