Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Marco Versloot bij Haastrecht is terug op het oude nest

Algemeen Voorbeschouwingen 528 keer gelezen

HAASTRECHT • Marco Versloot verliet Haastrecht drie jaar geleden om plaats te maken voor een trainer, die met de zondagderdeklasser de stap naar de tweede klasse zou kunnen maken. Dat lukte echter zowel Jack Harmsen als Edwin de Bruin niet.

Het bestuur van Haastrecht hield contact met Marco Versloot, die bij het Waddinxveense ASW aan de slag ging, en kon de Gouderakker overhalen opnieuw trainer te worden van de A-selectie. Het dienstverband bij ASW duurde maar kort. Versloot moest teveel concessies doen om met de spelersgroep te werken, zoals hij wilde.

,,Ik had al enige tijd geen seniorenclub onder mijn hoede en het trainerschap bleef wel trekken," vertelde Versloot na de met 3-2 gewonnen midweekse oefenwedstrijd tegen SV Lopik. ,,Ik ben hier aangenomen als 'zondagtrainer'. Toen duidelijk werd dat Haastrecht de overstap naar de zaterdag maakte, moest ik wel in overleg met mijn gezinnetje, dat op deze dag gewend was leuke dingen te doen. Daar hebben we een oplossing voor gevonden. De zondag is nu onze vrije dag."

"Hoewel…. alleen de hoofdmacht gaat op zaterdag spelen. Het tweede elftal, dat in de reserve eerste klasse al jaren een hoofdrol speelt, blijft de zondag trouw. Er zijn spelers, die op zaterdag vanwege hun werk niet beschikbaar zijn. Als we de reglementen volgen, dan kunnen spelers – als dat gewenst is – in een weekeinde op een van beide dagen in actie komen. Haastrecht behoudt zijn zondagidentiteit, maar het zit er dik in dat in de toekomst meer elftallen de overstap maken."

"Met een selectie van 25 man gaan we deze uitdaging aan. Voor mijn gevoel heeft Haastrecht het niveau van een derdeklasser, maar zomaar promoveren uit de vierde klasse zal niet eenvoudig zijn. Ik ben blij met de terugkeer van Stephan Bakker en Robert Dongelmans, die een seizoen in een lager elftal gespeeld hebben. Jammergenoeg mis ik Jari van der Stok en Gijs de Jong, die gedurende voor een stage in het buitenland verblijven."

Pittig programma
Haastrecht weet al snel of het bovenin mee kan draaien. Het krijgt meteen een pittig programma voor de kiezen. Floreant (uit) en GSV (thuis) zijn de eerste opponenten. ,,Ik denk dat dit twee ploegen zijn, die met Bergambacht, WDS en mijn elftal voor de bovenste plaatsen gaan", vervolgt Versloot.

,,Daarna is Gouderak de tegenstander. Winnen aan de Kattendijk doe je niet zomaar. Voor het spelen van derby's komen andere omstandigheden, zoals het sentiment en het publiek om de hoek kijken. Stolwijk, onze rivaal van de laatste jaren heeft aan kracht ingeboet, maar toch win er je niet gemakkelijk van. Toen ik een aantal jaren geleden trainer was van Haastrecht, hikten we tegen de tweede klasse aan. Naar dat niveau wil ik toe."

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 11 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 12 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 14 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 17 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 17 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 18 uur geleden