Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners
Voorbeschouwingen

Arne Hak hoopt met ASH op top-5

  •   377 keer gelezen   Nieuws

HELLOUW • Twee jaar geleden maakte ASH een nieuwe start. Na zeven seizoenen onder Gerrit Molenaar werd Ron Laros hoofdtrainer in Hellouw. Zonder staf en met een kleine spelersgroep begon de club min of meer 'op nul'. Middenvelder Arne Hak maakt sinds dat moment weer volop deel uit van ASH's eerste elftal.

In die twee jaar ging ASH met stapjes vooruit. Dit jaar moet de volgende gezet worden. Hak vindt dat zijn club op de top-5 moet mikken, maar maakt ook een belangrijk voorbehoud: "Een plek in de subtop moet zeker mogelijk zijn, maar dan moeten we wel fit blijven", zegt hij.

En dat gaat in de voorbereiding al niet heel lekker. "We hebben wat pech. Niet iedereen begon fit aan het seizoen en Bernd Duijzer en mijn broertje Marijn Hak zijn nu geblesseerd. Afgelopen weekend viel ook nog Maarten van der Meijden uit met een op het oog zware knieblessure, heel sneu."

Daar tegenover staat wel de terugkeer van Luke van Noord, die wegens aanhoudende klachten enkele seizoenen niet speelde.

Vooruit gegaan
In de bekercampagne bleef ASH in drie wedstrijden met lege handen en scoorde de ploeg nog niet. Hak laat zich daardoor echter niet van de wijs brengen. "Natuurlijk was het leuk geweest om een puntje te pakken of een doelpunt te maken, maar we waren met de twee derdeklassers IFC en VVAC en ook nog Sliedrecht-2 zwaar ingedeeld. Bij IFC hadden we het op het kunstgras wel af en toe heel moeilijk, maar in de andere twee wedstrijden konden we goed meekomen. Als ik dat vergelijk met twee jaar geleden, toen we door VVAC in de competitie twee keer weggespeeld werden, zijn we echt wel vooruit gegaan."

Leuke klasse
ASH gaat zaterdag op bezoek bij Beesd, nieuw in het zaterdagvoetbal. "Die ken ik dus niet echt, maar het lijkt me best een leuke tegenstander", zegt Hak. "Deze klasse is sowieso leuk. Ik verwacht een grote middenmoot. We moeten zorgen dat we daar net bovenuit stijgen."

Maarten van Hoogevest

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup

Regio-Voetbal op YouTube