Logo regio-voetbal.nl
• Jasper Harmans ziet Nieuw-Lekkerland niet als eindstation.
• Jasper Harmans ziet Nieuw-Lekkerland niet als eindstation. (Foto: Peter Verheijen)

Nieuw-Lekkerland keeper Jesper Harmans: 'We gaan voor elkaar door het vuur'

  •   990 keer gelezen   Nieuws

NIEUW-LEKKERLAND • Negen punten uit drie duels; Nieuw-Lekkerland is de competitie uitstekend begonnen. Komende zaterdag wacht de uitbeurt tegen het ook nog zonder puntverlies zijnde LRC. "Een mooie nieuwe test", vindt keeper Jesper Harmans, één van de sterke schakels in het team van trainer Maarten van Gastelen.

Harmans maakt ondanks zijn nog jonge leeftijd -19- een evenwichtige en sterke indruk tussen de Lekkerlandse palen. "Een prima keeper", zegt Van Gastelen over hem. "Jesper heeft ons een paar keer goed overeind geholpen met belangrijke reddingen. Hij doet het uitstekend."

Betaald voetbal
De uitspraken van Van Gastelen bevestigen voor Jesper Harmans dat hij de juiste beslissing heeft genomen toen hij deze zomer Oranje Wit verruilde voor Nieuw-Lekkerland.

"Ik heb het altijd prima naar mijn zin gehad bij Oranje Wit, maar daar kwam afgelopen seizoen verandering in vanwege allerlei perikelen die zich bij de club afspeelden. Ik had weinig trek om in een nieuwe situatie de kar te gaan trekken en zocht een voetbalomgeving waar ik me optimaal zou kunnen ontwikkelen. Op mijn leeftijd is het belangrijk dat je oudere, ervaren spelers om je heen hebt staan, jongens die jou kunnen coachen en ook open staan voor jouw aanwijzingen. Bij Nieuw-Lekkerland trof ik zo'n situatie. Ik merk dat ik daar beter van word en dat is precies wat ik wil. Het is mijn doel om met deze club hoge ogen te gooien in de competitie en uiteindelijk te promoveren. En daarna? Ik hoop uiteindelijk in de tweede divisie terecht te komen of misschien zelfs wel in het betaald voetbal."

Bewondering
Dat Harmans in korte tijd veel Lekkerlanders heeft overtuigd van zijn kunnen, wil nog niet zeggen dat zijn basisplaats een seizoen lang gegarandeerd is. Edward de Groot -jarenlang de vaste keeper van Nieuw-Lekkerland- is immers op de weg terug na zwaar en lang blessureleed.

"Edward is weer volop in training", weet Harmans. "Ik heb enorm veel bewondering voor hoe hij zich terug knokt. Daar is veel mentaliteit voor nodig, zeker ook als je beseft dat hij de dertig al gepasseerd is. Hopelijk is 'ie straks weer helemaal fit. Uiteraard vecht ik ook dan voor mijn plekkie onder de lat, maar dat lijkt me normaal. Maar nóg belangrijker is dat Nieuw-Lekkerland de nu ingezette prestatielijn door trekt. Drie overwinningen op rij smaken naar meer." 

"Zaterdag bewezen we tegen een sterk team als Heerjansdam dat we mee kunnen in de top van de eerste klasse. Komende zaterdag wacht ons de tweede test, want LRC geldt ook als serieuze kandidaat voor de titel of nacompetitiedeelname. Deze ploeg krijgt een Nieuw-Lekkerland tegen zich dat in alle opzichten een eenheid is. Als spelers gaan we voor elkaar door het vuur. Ik vind het geweldig dat ik daar deel van mag uitmaken. Het is echt genieten hier!"

Jan Timmer

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup