• Koen Lighaam.
• Koen Lighaam. Foto: Peter Verheijen

Koen Lighaam (Papendrecht): 'Lekker voetballen en punten pakken'

Nieuws Voorbeschouwingen 1.249 keer gelezen

PAPENDRECHT • Ze kunnen hem zo langzamerhand 'uittekenen' aan de linkerkant van vv Papendrecht. Logisch, want Koen Lighaam behoort alweer zes seizoenen lang tot de vaste waarden van de Slobbengorsclub. Komende zaterdag wacht hem en zijn ploeggenoten de streekderby met Sliedrecht.

"Het is altijd leuk om wedstrijden te spelen tegen clubs uit de buurt", zegt Lighaam (27). "Maar we zullen deze ontmoeting niet anders benaderen dan welke andere partij dan ook. Het gaat per saldo maar om twee dingen: dat je lekker voetbalt en punten pakt."

Pittig
Beide lukt vooralsnog aardig bij het naar de eerste klasse gepromoveerde Papendrecht. "Het is pittig, maar we kunnen goed mee", stelt de linkerspits vast. "Het is ook duidelijk dat we op dit niveau elke week alles moeten geven voor een goed resultaat. Vorig seizoen had je nog wel eens tegenstanders met een enkele minder goede speler. Dat soort zwakke schakels kom je nu niet meer tegen. Je speelt nu tegen teams die op elke positie een prima voetballer hebben staan. Slimme ploegen met snelheid, technisch vermogen en een sterke bank." 

Mentaliteit
"Wij stellen daar óns spel tegenover, compleet met een flinke portie inzet. Op basis van vooral onze instelling hebben we vorige week oud-hoofdklasser Kloetinge op 1-1 kunnen houden. Voor rust hadden we weinig te vertellen, na de pauze kwamen we op basis van mentaliteit sterk terug. Dat geeft mij de overtuiging dat we prima 'bewapend' zijn. Laten we hopen dat dat zo blijft. Immers, blessures en schorsingen kunnen ervoor zorgen dat je verzwakt raakt. Aan de andere kant: Papendrecht is in het gelukkige bezit van een sterk tweede elftal, waarin jongens voetballen die ook in de hoofdmacht uitstekend mee kunnen."

Koen Lighaam -die zijn voetballoopbaan ooit begon bij Alblasserdam, daarna zes jaar in de jeugd van Feyenoord voetbalde en via Papendrecht-zondag en Alblasserdam bij Papendrecht-zaterdag belandde- heeft er inmiddels een half dozijn aan seizoenen opzitten in Papendrecht 1 en maakte verschillende trainers mee. De huidige coach Johan Sturrus behoort tot zijn favorieten.

"Een rustige man, die op een heel natuurlijke manier leiding geeft en ons daadwerkelijk beter heeft leren voetballen. Het mooie aan Sturrus is dat hij niet alleen op zijn netvlies heeft staan hóe hij ons wil laten voetballen, maar het ook inslijpt. We deden in de voorbereiding oefeningen waarbij we als spelers elkaar aankeken in de trant van: 'Waarom doen we dit eigenlijk'." Later bleek dat al die losse onderdelen een samenhang hadden. Daardoor zijn we sterker geworden in onze spelpatronen en bij spelhervattingen. Het wérkt en dat betaalt zich uit in de wedstrijden. Dat geeft een kick. Het is fijn voetballen zo."

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app