Logo regio-voetbal.nl
Foto: AnnRos from Pixabay
ingezonden mededeling

Eindelijk weer internationaal succes voor Nederlands voetbal: ga jij mee?

  •   keer gelezen   Nieuws

Na enkele jaren van mindere prestaties lijkt het Nederlandse voetbal weer aan een internationale opmars bezig. Het Nederlands Elftal doet onder Ronald Koeman weer mee voor de prijzen, onder meer in de Nations League.


En in de Champions League vallen de bijzondere prestaties van Ajax op. Als fervent supporter van jouw favoriete club wil je dit soort topwedstrijden natuurlijk niet missen. Waar jouw club ook speelt in Europa: je reist jouw club achterna om de Europese zegetocht van dichtbij mee te maken.

Tickets regelen
Als bekend wordt dat jouw club Europa ingaat of en ronde verder komt, is het zaak om er als supporter van de harde kern snel bij te zijn om tickets te bemachtigen. Als je een seizoenkaart hebt van de club in kwestie, dan heb je voorrang op tickets. Heb je die kaart niet? Dan wordt het bemachtigen van kaartjes al iets moeilijker. En vooral duurder. Vaak zijn de kaarten meteen uitverkocht en worden ze op andere websites aangeboden. Let goed op waar je je kaartjes koopt, zodat je zeker weet dat de kaarten geldig zijn.

Reis boeken
Als je de kaartjes hebt, moet je ook nog een slaapplek vinden in de stad van dé wedstrijd. Je kunt ervoor kiezen om per vliegtuig te reizen, eigen vervoer regelen, of mee te gaan met een gezamenlijke bus. Zorg ervoor dat als je een hotel boekt, je de prijzen van hotels goed vergelijkt. Hoe dichter bij het stadion, hoe duurder de hotels en bijbehorende arrangementen (ontbijt, drankjes, etcetera) vaak zijn.

Met name in grotere steden als Turijn, Milaan, Parijs of Londen is het slim om te kijken naar een hotel in de regio, dat goed met het openbaar vervoer - zoals metro, bus, taxi of trein - bereikbaar is. Vaak is een hotel op iets grotere afstand van het stadion aanzienlijk voordeliger, terwijl je na afloop van de wedstrijd niet in de drukte zit en lekker rustig op je hotelkamer kunt bijkomen van de enerverende - en hopelijk onvergetelijke - pot voetbal die je hebt gezien.

Voetbalarrangementen
Het bijwonen van topwedstrijden in een buitenlands stadion kan ook door het boeken van complete voetbalarrangementen. Met name voor veel buitenlandse topclubs, zoals in de Premier League in Engeland of de Bundesliga in Duitsland, worden er gave en onvergetelijke voetbalarrangementen aangeboden. Arrangementen waarbij je entreetickets, hotelovernachting(en) en de reis in één compleet pakket kunt boeken. De reisverzekering moet je hierbij vaak zelf afzonderlijk nog regelen, iets dat je niet dient te vergeten.

Veel voetbalplezier in Europa in het verschiet
Hopelijk ligt er de komende jaren nog veel buitenlands voetbalplezier voor Nederlandse clubs en hun supporters in het verschiet. De vooruitzichten zijn positief, als je ziet hoeveel talent er momenteel in de jeugd van Nederlandse voetbalclubs rondloopt. Geniet van jouw voetbalreis en hopelijk zullen er nog veel buitenlandse trips volgen!

(ingezonden mededeling)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup