Logo regio-voetbal.nl
• Kan Ameide in de derby tegen SV Meerkerk de vormdip achter zich laten?
• Kan Ameide in de derby tegen SV Meerkerk de vormdip achter zich laten? (Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Derby's voor het uitkiezen met SV Meerkerk-Ameide, Groot-Ammers - VVAC en SC Everstein-HSSC'61

  •   921 keer gelezen   Nieuws

ALLBLASSERWAARD • Tegenwoordig krijgt een wedstrijd al snel het predikaat derby. Komende zaterdag in de Alblasserwaard twee duels die dit stempel echt verdienen. In deze regio behoren SV Meerkerk-Ameide en Groot-Ammers - VVAC tot de klassiekers.

Deze affiches beloven vuurwerk. Op Gelkenes figuurlijk, want daar geldt een vuurverbod. Op De Burcht is, onder voorwaarden, het afsteken van vuurwerk wel toegestaan.
 


Hoe dan ook, het echte vuurwerk hoort op het veld thuis. En dat komt, met veel strijd, vast wel goed. Ameide worstelt met de vorm, maar de derby met de aartsrivaal lijkt een mooie gelegenheid om met die dip af te rekenen. En Groot-Ammers - VVAC heeft sowieso een bijzonder tintje met de 'VVAC'ers' Dennis de Wit en Bob van Oosterhout bij Groot-Ammers in de basis.

1C
Nieuw-Lekkerland doet het uitstekend in 1C. Bij winst op Almkerk houden de groenwitten de koppositie in het vizier. Sliedrecht heeft de aansluiting ook te pakken en is vast van plan de sterke reeks thuis tegen SVL voort te zetten. Papendrecht is een middenmoter. Als het weet af te rekenen met het puntgelijke WNC, hoeft de ploeg van Johan Sturrus vooralsnog niet naar onder te kijken.

2F
Arkel is bezig met een prima debuut in 2F. Wieldrecht wordt een pittige kluif, maar Arkel is op Schoonzigt niet voor een kleintje vervaard. Hekkensluiter GJS wil in de zevende wedstrijd eindelijk van de nul af. Als dat ook tegen Drechtstreek niet lukt, nemen de sportieve zorgen serieuze vormen aan.

De Zwerver
In de westelijke tweede klasse staat De Zwerver er eveneens niet rooskleurig voor. Thuis tegen SVS wordt het tijd voor een winnende daad van de Kinderdijkers.

3C
Wie wordt er periodekampioen in 3C: SVW of Alblasserdam? Nummer 3 Streefkerk kan daar mogelijk een rol in spelen, want de streepjes komen naar Streveland. Alblasserdam ontvangt Schelluinen, aanvankelijk afgeschilderd als titelkandidaat maar na drie nederlagen op rij teruggevallen naar de zevende plaats. De Alblas hoopt zich onderin wat lucht te verschaffen met winst op Lekkerkerk. Hardinxveld wil in de top-3 gaan meedoen en zal vermoedelijk weinig moeite hebben met hekkensluiter FC Perkouw.

SC Everstein-HSSC'61
In de westelijke derde klasse ook al zo'n heerlijke derby: SC Everstein-HSSC'61. Kan Everstein een list verzinnen om een vijfde derbynederlaag op rij te voorkomen?

4D
SVS'65-SV Noordeloos speelde zich vaak genoeg in de onderste regionen van de vierde klasse af, maar dit seizoen is alles anders. Het predikaat topper mag er opgeplakt worden. Kerkwijk is voor Peursum een 'must win'  en als Lekvogels de aansluiting wil behouden moet op Het Bosch worden afgerekend met koploper Asperen.

Unitas-Halsteren
Zondagmiddag niks te doen?  Dan is het zeker een optie om naar Molenvliet te gaan. De topper Unitas-Halsteren heeft de eerste periodetitel in de hoofdklasse B als inzet.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup