• Woudrichem hoopt zaterdag het binnenhalen van de eerste periode te kunnen vieren.
• Woudrichem hoopt zaterdag het binnenhalen van de eerste periode te kunnen vieren. Foto: Ad Fricke
voorbeschouwing

Woudrichem op drempel van periodetitel

Nieuws Voorbeschouwingen 930 keer gelezen

ALTENA • Het is weer spanning ten top komend weekend in het Land van Altena. Er staan een aantal belangrijke wedstrijden op het programma. Uitgelicht kan zeker Woudrichem tegen Roda Boys worden, evenals de derby Sleeuwijk tegen Wilhelmina'26.

De belangen zijn groot. Koploper Woudrichem staat op de drempel om de eerste periodetitel in de tweede klasse F binnen te halen. Bij tegenstander Roda Boys is het een ander verhaal. De gasten uit Aalst dreigen door de ondergrens te zakken en moeten oppassen niet echt in de gevarenzone te komen. Het kan hoe dan ook een interessante 'clash' worden zaterdag op het Bolwerk.

Waar de ogen ook van gaan prikkelen is de streekderby tussen Sleeuwijk en Wilhelmina'26. Reken er maar op dat de mouwen hoog opstroopt worden in beide kampen. Wilhelmina'26 staat op het breekpunt om aansluiting te houden met de bovenste helft van de ranglijst en zal de frustraties van de nederlaag tegen Woudrichem van zich af willen spelen. Sleeuwijk zal wellicht moed hebben geput uit de eerste driepunter bij GJS en zal nu door willen trekken om uit de gevarenzone te komen.

Kozakken Boys
In de tweede divisie moet Kozakken Boys nu maar eens voortborduren op de knappe winst bij Rijnsburgse Boys. Met een beetje goede wil moeten de Werkendammers Jong Volendam wel kunnen hebben.

Achilles Veen
In de hoofdklasse wordt het tijd dat Achilles Veen ophoudt zich te verschuilen. De equipe van trainer John Karelse moet zaterdag maar eens een statement maken tegen koploper AZSV en laten zie, dat ze bij de beste ploegen in de hoofdklasse horen.

Almkerk en GRC 14
In de eerste klasse C hebben Almkerk en GRC 14 het zwaar. Met name GRC 14 hangt net boven de gevarenzone. Tijd om de pijlen weer omhoog te richten. Tegen Terneuzense Boys is het een uitgelezen mogelijkheid. Almkerk zal boven zichzelf uit moeten stijgen om Nieuw-Lekkerland te bedwingen. Wellicht kan het thuisvoordeel de Almkerkers het juiste zetje geven.

Altena
In de tweede klasse F zal Altena geladen zijn om een goed resultaat te halen bij en tegen VVGZ. De Nieuwendijkers zullen ook wel moeten om zich te blijven roeren in de subtop.

3D
In de derde klasse D doet GDC goed mee, maar morst ook onnodige punten. Dus is daadkracht aan de orde tegen het kwakkelende GVV'63. NOAD'32 is flink losgeslagen de laatste weken. De Wijk en Aalburgers zullen ongetwijfeld hun opmars voort willen zetten met een verrassende uitslag tegen koploper SV BLC. Sparta'30 moet bij Vuren de punten kunnen grijpen.

Zondag
Op zondag doet Be Ready het als promovendus in de derde klasse best aardig. Zondag tegen Groen Wit moeten de punten ook voor de Hankenaren zijn. Dussense Boys moet zich herstellen in het zespuntenduel tegen PCP om weer aan te sluiten bij de middenmoot in de vierde klasse.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden