• SVS'65 wil in de race blijven voor een topnotering in 4D.
• SVS'65 wil in de race blijven voor een topnotering in 4D. Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

SVS’65 wil opmars in Beesd voortzetten

Nieuws 792 keer gelezen

REGIO LEERDAM • SVS'65 won twee keer op rij royaal en wil zaterdag in Beesd die mooie opmars voortzetten. De vierde plaats op de ranglijst biedt de Spijkse club in de vierde klasse D nog volop perspectieven.

Beesd doet in deze competitie kennelijk niet aan remises en staat na vier zeges en vijf nederlagen in de middenmoot. SVS'65 scoort frequent want alleen koploper Asperen, dat over een week naar Spijk komt, is productiever. Met die topper tegen Asperen in het verschiet zal SVS'65 in Beesd voor de derde maal in successie willen zegevieren. Beesd zal op eigen veld aan SVS'65 echter meer verzet bieden dan Unitas en Well in de voorbije weken. Gaat het onberekenbare Beesd zaterdag thuis voor een verrassing zorgen?

LRC-Heerjansdam
LRC staat in de eerste klasse op de vierde plaats, maar lijkt voor de absolute top nog net iets te licht. In Leerdam werden wel vier van de vijf thuismatches gewonnen. Tegen Heerjansdam is een nieuwe thuiszege zeker het streven na de late en wat teleurstellende nederlaag in Giessen. Voor Heerjansdam is het echter zaak om voldoende afstand van de gevarenzone te nemen. Daarom zal winnen voor LRC nog niet zo simpel worden, temeer daar Heerjansdam juist in uitduels tot dusverre de meeste punten pakte.

WNC-Sliedrecht
WNC ontvangt het productieve Sliedrecht, dat op de derde plaats staat. Met al 34 goals in tien duels is Sliedrecht verreweg de meest schotvaardige ploeg in de eerste klasse. Vorig seizoen strandde Sliedrecht in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse in Bennekom pas na verlenging over DETO Vriezenveen als laatste horde. WNC krijgt het zaterdag dus zwaar, want Sliedrecht behoort ook nu tot de kanshebbers bovenin. Toch zal WNC na de tegenvaller bij Nivo Sparta ditmaal in Waardenburg tegen Sliedrecht graag voor een stunt willen zorgen.

Heukelum-Woudrichem
Heukelum speelt thuis tegen Woudrichem, dat na de tegen Roda Boys via een laat gelijkspel behaalde periodetitel niet meer won. Zeker na de offday tegen Altena zal Woudrichem op herstel belust zijn om mee te kunnen blijven doen in de spannende kampioensrace. Net boven de streep kan Heukelum aan de andere kant van de ranglijst in de tweede klasse de punten overigens zelf ook prima gebruiken. Na de winst op Sleeuwijk en het gelijkspel bij GJS zou voor Heukelum een remise thuis tegen Woudrichem al een verdienstelijk resultaat zijn.

Wilhelmina'26-Tricht
Tricht pakte in de laatste zeven competitiewedstrijden slechts één punt en is daardoor in de tweede klasse nu alleen voorlaatste. Herstel is inmiddels dus urgent. Wilhelmina'26 staat na een relatief zwaar programma keurig in de middenmoot. De Brabantse thuiszeges op de beide Zwijndrechtse titelkandidaten VVGZ en Pelikaan geven wel aan dat Tricht het zaterdag in Wijk en Aalburg lastig zal krijgen. Pas als Tricht de zaken defensief beter op orde krijgt, is er uit bij Wilhelmina'26 serieus kans op het zo broodnodige succes.

GVV'63-Vuren
Vuren wacht op de terugkeer van onder meer Ryan van Wijk, Sjors Vonk en Michael Tahamata na hun blessures. Als hekkensluiter in de derde klasse D kan herstel van Vuren echter amper meer enig uitstel verdragen. In Gameren wordt dat zaterdag erg moeilijk, want GVV'63 is na een zwakke start met twee recente zeges juist aan de beterende hand. Het met veel ambities gestarte GVV'63 aast nu op succes in de tweede periode en het defensief erg kwetsbare Vuren mag in de Bommelerwaard met een gelijkspel dan ook al heel tevreden zijn.

Haaften-NOAD'32
Haaften voetbalt thuis tegen NOAD'32, dat het hogerop in de tweede klasse steeds maar één jaar volhoudt, maar nu terug in de derde klasse met een derde plaats achter de koplopers ONI en BLC weer volop bovenin meetelt. De laatste twee 1-1 remises tegen matige opponenten wijzen wel uit dat NOAD'32 ook zeker niet onaantastbaar is. Haaften moet daarvan op eigen veld proberen te profiteren, want de thuisclub staat nog steeds onder de streep en heeft een derde competitiezege dringend nodig.

MVV'58-GDC
MVV'58 speelt in Meteren tegen subtopper GDC, in klasse 3 D de nummer 4 op de ranglijst. Na twee grote zeges tegen ONI en Vuren bezit debutant MVV'58 echter slechts twee punten minder dan de bezoekers. Tijdens de oefencampagne bleek GDC nog te sterk voor MVV'58, maar zaterdag hoopt MVV'58 weer op het eigen kunstgras wel van GDC te kunnen winnen.

HSSC'61-Jonathan
HSSC'61 krijgt zaterdag in de Utrechtse derde klasse hoog bezoek. De ongeslagen koploper Jonathan uit Zeist is dan in Hei- en Boeicop te gast. Met liefst dertig punten uit tien duels zijn de prestaties van lijstaanvoerder Jonathan werkelijk imponerend. Een remise zou voor HSSC'61 als bescheiden middenmoter dan ook al een schitterend resultaat betekenen.

Focus'07-SC Everstein
SC Everstein maakt de korte reis naar Culemborg waar Focus'07 in de wijk Parijsch zaterdag de opponent is. Focus'07 staat samen met Kockengen onderaan en won tot dusverre alleen de plaatselijke derby tegen debutant Vriendenschaar. Voor onderschatting door SC Everstein is echter geen enkele reden, want zo overtuigend zijn de prestaties van de club uit Everdingen nu ook niet. Om te winnen zal middenmoter SC Everstein in elk geval weer eens moeten scoren.

Asperen-Peursum
Koploper Asperen won in de vierde klasse alle thuisduels en is in deze competitie nog ongeslagen, ook dankzij late ontsnappingen in Noordeloos, Gorinchem en Kerkwijk. Op de vijfde plaats is Peursum evenwel zelfs na tien wedstrijden ook nog ongeslagen, want naast drie zeges staan liefst zeven remises. De vraag is of beide clubs ook zaterdag ongeslagen zullen blijven. Dat kan op het kunstgras in Asperen alleen via een gelijkspel. Daar zullen Asperen en Peursum niet bij voorbaat genoegen mee nemen, want winnen is het primaire doel.

Unitas-Leerdam Sport
Leerdam Sport scoorde in de laatste drie competitieduels steeds slechts één keer. Dat volstaat niet om volop voor de prijzen mee te doen. Daarom zal zaterdag in Gorinchem door Leerdam Sport beslist van Unitas moeten worden gewonnen. Of dat Leerdam Sport ook gaat lukken, moet overigens nog wel blijken.

Herovina-Rhelico
Herovina is in de vierde klasse ondertussen al zes punten bij koploper Asperen achterop geraakt. In Herwijnen moet dus zaterdag van Rhelico zeker worden gewonnen. Thuis is Herovina ook nog ongeslagen, maar een derde gelijkspel volstaat nu natuurlijk niet. Voor Rhelico zou dat na het eerste uitpunt in Hellouw juist wel een mooi resultaat zijn.

Well-ASH
ASH moet in Well na drie nederlagen en een gelijkspel eindelijk weer eens kunnen winnen. Hekkensluiter Well wacht na twee remises en al zeven nederlagen nog op de eerste overwinning. ASH zal het geduld van Well nog graag een week langer op de proef willen stellen. Voor één winstpunt mag ASH het in de Bommelerwaard niet doen.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Unitas begroet met de komst van Tom Dam opnieuw speler van DHSC 10 uur geleden
Afbeelding
De selectie van Unitas-zondag voor 2024-2025 is zo goed als rond 10 uur geleden
Afbeelding
Diae Abjij eerste nieuweling bij Be Ready 12 uur geleden
• Sven van Ingen.
Sven van Ingen verruilt komende zomer Roda Boys/Bommelerwaard voor GRC 14 15 uur geleden
Afbeelding
Kozak Niek Hoogveld na beroepzaak door aanklager extra (zesde) duel geschorst 15 uur geleden
Afbeelding
Maar liefst drie regiospelers vonden afgelopen weekend viermaal het net 16 uur geleden