Logo regio-voetbal.nl
• Bart van Andel.
• Bart van Andel. (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)

Bart van Andel (SVS’65): 'Waar ik sta, maakt me weinig uit'

  •   keer gelezen   Nieuws

SPIJK • Na enkele jaren in de middenmoot van de 4e klasse heeft SVS'65 dit seizoen andere plannen. Zelf zet de ploeg in op een plek in de top-5. Met een huidige vijfde plek ligt Spijk op schema om aan die doelstelling te voldoen. De buitenwacht heeft echter hogere verwachtingen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de komst van Willem Looijen, Marvin Westerduin en Levi Slob, spelers met ervaring op het hoogste amateurniveau. Door blessures bij dit drietal kan SVS'65 nog niet aan die verwachtingen voldoen, maar het heeft nog alle kans op een succesvol seizoen.


In de relatieve schaduw van vooral Looijen (die in zes wedstrijden al negen keer scoorde) is ook Bart van Andel bezig aan een productief seizoen. Met zes treffers is hij hard op weg om zijn meest productieve seizoen tot nu toe af te werken. "Vorig jaar had ik er volgens mij negen, dus dat moeten we wel kunnen halen", vertelt Van Andel in de knusse kantine in Spijk. "Hoeveel het er gaan worden, maakt me niet zo veel uit. Ergens tussen tien en vijftien zou mooi zijn."

Puzzelen
SVS'65-trainer José van de Ven, die zijn contract vorige week met een (derde) jaar verlengde, moet nogal eens puzzelen. En dus staat ook Bart van Andel lang niet iedere week op dezelfde positie. Diepe spits, net daarachter, of zelfs als echte middenvelder 'op 6'. Het maakt Van Andel allemaal niet zoveel uit.

"Natuurlijk is het leuk om doelpunten te maken of assists te geven", zegt hij. "Maar ik ben ook een speler die de bal graag heeft en betrokken is bij het spel. En dan sta je op het middenveld weer op een betere plek. Het maakt me allemaal niet zoveel uit. Als ik het team maar kan helpen."

Constanter worden
Van Andel kreeg vorig jaar nota bene van de trainer van een tegenstander een flinke veer in zijn kont gestoken. 'Eén van de betere voetballers die ik dit seizoen heb zien lopen in deze klasse', complimenteerde ASH-trainer Ron Laros hem dankzij zijn sterke wedstrijd in de laatste speelronde. Het was even nieuw voor Van Andel, bezig aan zijn derde seizoen in Spijk.

"Bij GJS heb ik na de jeugd alleen in het tweede gespeeld. Daar is de aandacht toch minder. Als een trainer zoiets zegt, is dat natuurlijk leuk om te horen."

Het niveau van toen heeft hij dit seizoen nog niet gehaald, vindt hij zelf. "Ik moet wat constanter worden. Wat meer rust aan de bal en overzicht krijgen. Ik weet ook niet hoe het kan dat dat even verdwenen is. Maar dat komt vast wel weer. Het is ook niet zo dat ik dit seizoen slecht speel of zo."

Stapje omhoog
Via Ryan Brood, Stefan Engels en Thijmen Staal, ploeggenoten uit zijn tijd bij GJS, kwam Van Andel in Spijk terecht. "Ik heb ook wat vrienden bij Vuren, dus daar heb ik ook mee gesproken. Maar ik heb toen toch voor Spijk gekozen. Ik woonde destijds in Gorinchem-Oost en dit was lekker dichtbij. Achteraf is het een goede keuze gebleken. Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin", aldus de inmiddels naar Woudrichem verhuisde Van Andel.

Met een eventueel stapje omhoog naar de tweedeklasser uit zijn woonplaats is Van Andel niet bezig. "Mijn ouders zouden dat wel fijn vinden, dan kunnen ze wat vaker komen kijken", zegt Van Andel. "Maar ik zit hier prima bij SVS'65. We doen nog bovenin mee en wie weet kunnen we hier wel meedoen om te promoveren. Dat zou prachtig zijn."

Topper
Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Asperen op het programma. Ondanks het gelijkspel tegen Beesd en de eerste nederlaag van Asperen kunnen we voorzichtig spreken van een topper.

Het gat tussen beide ploegen is weliswaar vijf punten, met ook nog een wedstrijd meer van SVS'65, maar de verschillen in 4D zijn heel klein. "Ik ben blij dat we eerst thuis spelen, daar zijn we toch sterker. In uitwedstrijden zijn we nog te wisselvallig, zoals bij de nederlaag tegen Rhelico", zegt van Andel.

"Als we deze wedstrijd kunnen winnen, gaan we lekker de winterstop in. Dat is goed voor het moraal. Asperen heeft een sterke ploeg die ik vooraf wel inschatte als titelkandidaat, maar verder ken ik ze ook weer niet zo heel goed. Wij moeten echter van onze eigen kracht uitgaan. We hebben genoeg kwaliteit, zeker als Willem en misschien zelfs Marvin meedoen."

Maarten van Hoogevest, Rick den Besten,
Freelance-redacteur Regio-Voetbal en Het Kontakt Leerdam
Volg @MvanHoogevest op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup