• Marcel van Steenis wordt de nieuwe trainer van HSSC'61.
• Marcel van Steenis wordt de nieuwe trainer van HSSC'61. Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Marcel van Steenis nieuwe trainer HSSC’61

19 dec, 21:00 Nieuws Trainerscarrousel 2.432 keer gelezen

HEI- EN BOEICOP • Marcel van Steenis is per komend seizoen de hoofdtrainer van HSSC'61. Hij volgt in Hei- en Boeicop Gerrit Molenaar op, die na drie seizoenen naar GDC vertrekt.

Momenteel is Van Steenis bezig aan zijn vierde seizoen bij tweedeklasser Tricht, waar hij in een eerdere periode ook al werkzaam was. Verder trainde Van Steenis eerder ook al (HSSC-rivaal) sc Everstein, Theole, sv Meerkerk en LRC Leerdam.

Klik
HSSC'61 is blij dat het Van Steenis heeft kunnen vastleggen. "Nadat bekend werd dat Gerrit Molenaar ging vertrekken, zijn we meteen aan de slag gegaan", vertelt Stephan Stijsiger, bestuurslid technische zaken. "Met Marcel hadden we bij het eerste gesprek meteen een klik. Tijdens het tweede gesprek met spelers en de rest van de technische commissie werd dat gevoel bevestigd."

Stijsiger denkt dat Van Steenis de club kan helpen bij het verwezenlijken van zijn ambities. "Marcel heeft op een hoog niveau gewerkt en heeft verstand van zaken. Hij heeft bij vergelijkbare clubs gewerkt en past denk ik goed bij ons."

Mooie club
Ook Van Steenis zelf is blij met zijn nieuwe club. "Ik ben een gevoelsmens en mijn gevoel bij deze club was gewoon goed", zegt hij vanaf zijn vakantieadres in Thailand. "Onlangs hebben we met Tricht hier voor de beker gespeeld. Er ligt een mooi complex met prima faciliteiten en er staat een goede selectie met een mooie mix aan spelers. De voorzitter (Frank Lakerveld, MvH) gaf me toen ook het gevoel dat HSSC'61 een heel warme en gastvrije club is. Kortom, een mooie club."

Strubbelingen
Op Het Plein is het allicht ook een stuk rustiger dan het de laatste jaren in Tricht was. "Er is de laatste jaren inderdaad genoeg gebeurd bij Tricht", zegt Van Steenis. Ook de laatste weken waren er bij die club weer de nodige strubbelingen, maar daarover wil Van Steenis niet teveel kwijt.

"Ik wil het hier netjes afmaken en daar krijg ik ook de mogelijkheden voor van de club. Vorig jaar zijn we er knap in gebleven en dat willen we ook dit jaar weer. Ik had hier de opdracht om een nieuw team neer te zetten en dat staat er. Het is allemaal echter wel erg jong. Het voetbal is niet slechter dan vorig jaar, maar het zit ons nu allemaal net niet mee. Maar we doen het met de jongens die we nu hebben en het kan ook gewoon. Vorig jaar is het ook gelukt."

Turbulent
Van Steenis hoopt bij HSSC'61 wel in een wat rustiger vaarwater terecht te komen. "Want deze jaren bij Tricht waren wel een turbulente periode. En ook zeker niet de leukste periode, maar ik heb het wel vier jaar volgehouden en dat is ook niet voor niks. Tricht is namelijk ook gewoon een mooi clubje en ik kon werken met een mooie groep. Maar dat het zoveel energie en tijd zou kosten, had ik niet verwacht. Maar goed, dat weet je nooit van tevoren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie