Logo regio-voetbal.nl

Oud-voorzitter KNVB afdeling Dordrecht Dick Jonas (80) overleden

  •   480 keer gelezen   Nieuws

ZWIJNDRECHT- Dick Jonas oud-voorzitter van de voormalige KNVB afdeling Dordrecht, is overleden. Jonas was van 1976 tot november 1994 voorzitter van de 'Dordtse bond', zoals de organisatie ook wel werd genoemd. Door de fusie op 1 juli 1996 werd de afdeling Dordrecht samen met de afdelingen Noord-Brabant en Zeeland opgenomen in het district Zuid 1.

Jonas werd in 1976 min of meer onverwacht voorzitter. Toen er door de bestuurlijke perikelen in de afdeling een 'gat' dreigde te ontstaan in de vacature voor voorzitter stelde Jonas zich beschikbaar om 'voor even' de leiding op zich te nemen. Het werden uiteindelijk achttien jaren, waarin hij zich een gemoedelijk, geduldig en vooral gerespecteerd leidsman toonde, die -als het nodig was- overduidelijk de puntjes op de bekende 'i' zette.

Jonas was toentertijd voorzitter van de voormalige voetbalclub Ventura Sport in zijn woonplaats Strijen. Hij was tevens ook voorzitter van Regio 2 (onder meer Hoeksche Waard en Zwijndrechtse Waard) van de Dordtse bond. Jonas was bondsridder van de KNVB. Bij zijn afscheid in 1994 in De Til in Giessenburg werd hij Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De oud-voorzitter overleed maandag op 80-jarige leeftijd na een ziekte van enkele maanden.

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup