Afbeelding
Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

LRC wil zich niet weer laten verrassen door WNC, Asperen heeft periode voor het grijpen

Nieuws Voorbeschouwingen 1.113 keer gelezen

REGIO LEERDAM • Met de laatste ronde uit de eerste competitiehelft barst het voetbalseizoen na de winterstop pas echt weer helemaal los. Asperen kan zaterdag thuis periodekampioen in de vierde klasse worden en in Leerdam ontmoeten de beide regionale eersteklassers LRC en WNC elkaar.

LRC-WNC
LRC doet het in de eerste klasse met een derde plaats verrassend goed en verloor thuis in deze competitie nog pas eenmaal. WNC staat in de middenmoot en presteert juist in uitmatches beter dan in Waardenburg. Tijdens de vorige twee seizoenen won WNC in Leerdam ook duidelijk, maar dat zal LRC nu zeker niet willen laten gebeuren.

Heukelum-ASV Arkel
Voor Heukelum en debutant ASV Arkel is handhaving in de tweede klasse dit seizoen het hoofddoel. Beide clubs staan momenteel net boven de streep. Heukelum bezit elf punten en ASV Arkel heeft twee punten meer. De winnaar in Heukelum slaat zaterdag dus een goede slag. Voor Heukelums hoofdtrainer Jerome Ceton is het trouwens een weerzien met één van zijn vorige clubs.

Altena-Tricht
Tricht is in de tweede klasse hekkensluiter en heeft succes broodnodig. Altena staat echter knap op de derde plaats en is ongeslagen koploper in de tweede periode, waarin zelfs alle vier duels tot nu toe werden gewonnen. Met een gelijkspel in Nieuwendijk mag Tricht dus al heel tevreden zijn.

Haaften-BZC'14
Haaften is in klasse 3 D nog voorlaatste maar de veilige zone is na de kostbare zege in Vuren weer binnen bereik. Thuiswinst op BZC'14 zou Haaften verder hogerop kunnen helpen. In zijn debuutjaar strijdt ook fusieclub BZC'14 echter verwoed voor handhaving in de derde klasse.

TSVV Merlijn-Vuren
Bij hekkensluiter Vuren staan in de derde klasse D inmiddels alle seinen op rood. In Tilburg zal zaterdag beslist van de ook in gevaar verkerende studentenploeg TSVV Merlijn moeten worden gewonnen. Dat zou dan overigens voor Vuren tegen deze Brabantse debutant de eerste uitzege in deze competitie zijn.

MVV'58-NOAD'32
MVV'58 ontvangt zaterdag NOAD'32, dat op de vierde plaats staat. Met slechts twee punten minder dan NOAD'32 zal MVV'58 zich in Meteren echter zeker niet kansloos achten, want de thuisclub debuteert verdienstelijk in de derde klasse. Bij een zege zou MVV'58 de gasten uit Wijk en Aalburg op de ranglijst kunnen passeren.

FZO-SC Everstein
SC Everstein speelt in de Utrechtse derde klasse in Zeist tegen FZO, dat met al vijf thuiszeges bijna alle punten in deze competitie op eigen veld behaalde. In de middenmoot van deze afdeling heeft SC Everstein net één punt meer dan de thuisclub. Dat zal de ploeg uit Everdingen zaterdag minstens zou willen houden.

HSSC'61-Kockengen
HSSC'61 voetbalt in Hei- en Boeicop tegen Kockengen, dat in serieus degradatiegevaar verkeert. De Heicopse voorsprong op de staartgroep is overigens nog slechts bescheiden. Een zege op Kockengen zou voor HSSC'61 zaterdag op eigen veld dan ook heel welkom zijn.

Asperen-Well
Koploper Asperen kan zaterdag thuis tegen hekkensluiter Well periodekampioen in de vierde klasse worden. Aan een gelijkspel heeft Asperen daarvoor al genoeg. In de felle race om het algehele kampioenschap zal Asperen op het eigen kunstgras echter zeker van Well willen winnen.

Herovina-SV Noordeloos
Herovina en SV Noordeloos staan drie punten onder Asperen samen op de tweede plaats. Alleen de winnaar van dit duel blijft dus in de vierde klasse volop in de titelrace meedoen. In Herwijnen start het thuis nog ongeslagen en productievere Herovina ogenschijnlijk tegen SV Noordeloos als favoriet.

Kerkwijk-Leerdam Sport
Leerdam Sport stelt tot dusverre teleur met een kleurloze plaats in de middenmoot. Alleen volle winst in Kerkwijk biedt de Leerdamse club zaterdag nog enig perspectief. Een uitzege lukte Leerdam Sport dit seizoen echter nog pas één keer. In Kerkwijk is het wel het nadrukkelijke Leerdamse doel.

Beesd-Unitas
Beesd heeft zich in de vierde klasse voor de winterpauze naar de zesde plaats opgewerkt. Bij thuiswinst op het Gorkumse Unitas kan Beesd zaterdag nog een plaats op de ranglijst stijgen, want het nu als vijfde gerangschikte SVS'65 heeft een rustdag.

Lekvogels-Rhelico
Rhelico speelt in Lexmond tegen Lekvogels, dat twee punten meer dan de Rumptse equipe heeft. Het krachtsverschil tussen deze beide middenmoters in de vierde klasse zal vermoedelijk beperkt zijn.

Peursum-ASH
ASH voetbalt in Giessenburg tegen Peursum, dat nog kansrijk op de vierde plaats staat en om de prijzen wil blijven meedoen. Een gelijkspel uit bij Peursum zou daarom voor ASH al beslist een gunstig resultaat betekenen.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden