Logo regio-voetbal.nl
• Cees Baars.
• Cees Baars. (Richard van Hoek Fotografie)

De geruisloze doorbraak van Cees Baars

  •   1313 keer gelezen   Nieuws

PAPENDRECHT • Hij sloot deze zomer bijna geruisloos aan bij de selectie van vv Papendrecht en geldt inmiddels als een vaste waarde bij de zaterdageersteklasser. Zijn naam: Cees Baars.

"Mij verraste het eerlijk gezegd ook dat ik er ineens bij stond", glimlacht de 18-jarige voetballer. "Vaak zie je dat A-junioren langzaam gebracht worden en vervolgens wat speelminuten krijgen. In mijn geval liep het anders, mede vanwege blessures van teamgenoten als Thomas Muilwijk en Rick Molenaar. Ik werd op de 6-positie gezet en kon meteen aan de bak."

Zó onterecht
Baars wist opvallend snel te acclimatiseren in zijn nieuwe voetbalomgeving en draaide vanaf dag één prima mee bij de promovendus. "Met dank aan mijn ploeggenoten en de technische staf", zegt hij de eerstejaars HBO-student Mens & Techniek.

"Ik ben perfect opgevangen door de groep. Ik maak deel uit van een leuk en positief team, een elftal bovendien dat zich naar mijn mening op basis van teamgeest en voetballend vermogen geen zorgen hoeft te maken over handhaving. Het is alleen jammer dat we 'onderweg' onnodig punten hebben laten liggen. Onze nederlaag bij staartclub Terneuzense Boys is daar het meest pijnlijke voorbeeld van. Met als 'goede' tweede de 1-1 van afgelopen zaterdag tegen Heerjansdam. We hadden die partij al in een vroeg stadium kunnen beslissen als we iets meer mazzel hadden gehad met de afronding. Daarna leken we alsnog met de overwinning te gaan strijken toen Jay Luciano een kwartier voor tijd de 1-0 aantekende. Maar in de 85e minuut ging het alsnog mis. Ik kreeg een bal tegen mijn pols geschoten en de scheidsrechter besloot een strafschop aan Heerjansdam te geven. Man man, wat was ik daar ziek van. Die straf was zó onterecht. Ik had mijn hand tegen mijn borstbeen geklemd toen de bal daar tegenaan kwam. Van een serieuze 'hands-situatie' was dus geen sprake. En toch floot die man en kregen we de 1-1 tegen."

Fysiek
Tegen Heerjansdam stond Cees Baars vanwege de afwezigheid van ploeggenoot Edinho Goodett in het hart van de verdediging, samen met Nick Kamerling. "Dat liep op zich lekker", blikt de jonge voetballer terug. "Het is sowieso lekker om als centrale verdediger iemand in de buurt te hebben met veel ervaring en veel kopkracht. Daar kan ik veel van leren. Ik ben er de voorbije maanden achter gekomen dat ik voetballend prima mee kan komen, maar me in fysiek opzicht en qua slimmigheid nog verder moet ontwikkelen. Dat zijn mooie doelen om aan te werken."

Ski-uitstapje
Komende zaterdag wacht Papendrecht een nieuwe krachttoer in zijn overlevingstocht door de eerste klasse: de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Sliedrecht. Cees Baars is er niet bij vanwege een ski-uitstapje met school. "Da's best balen. Ik kan niet meer doen dan de jongens succes toewensen en hopen op een mooie verrassing."

Jan Timmer

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup