Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Amine Karroum: 'Spirit pakt zeker een prijs'

27 feb 2020, 06:20 Nieuws 326 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Op aanraden van zijn voormalige teamgenoten uit A1, Robbin Brouwer en Giorgio Getrouw, stapte Amine Karroum afgelopen seizoen van derdeklasser Schoonhoven over naar tweedeklasser Spirit.

De 23-jarige Marokkaanse voetballer, die in Utrecht studeert voor apotheker en om die reden volgend seizoen bij Schoonhoven terugkeert, heeft geen moment spijt gehad van zijn overstap. ,,Ik ben direct opgenomen in de groep. Spirit is een warme club. Ik heb het er prima naar m'n zin."Karroum kon meteen door naar een trainingskamp waar altijd innige banden worden gesmeed. ,,Dat samenzijn was een voordeel. De kennismaking verloopt dan veel soepeler, want je bent enkele dagen achtereen op elkaar aangewezen."

Domper
De Schoonhovenaar draaide in de voorbereiding en competitie goed mee en viel op door zijn drive en techniek; sterk aan de bal en steeds dreigend vanwege een niet alledaagse versnelling. Amine Karroum heeft dan ook slechts één wedstrijd gemist vanwege een blessure. Toch valt het resultaat tot op heden tegen.

,,We begonnen sterk, draaiden bovenin mee en speelden prima voetbal. Op een haar na grepen we naast de eerste periode door een gelijkspel bij De Zwerver. Daarna hadden we in een aantal wedstrijden niet het geluk aan onze zijde. Het mislopen van de periodetitel was natuurlijk een domper en dat dreunde blijkbaar nog lang door. Van lijstaanvoerder zijn we afgezakt naar de middenmoot. Toen Spirit uit vorm raakte, ging ik ook minder spelen. Hopelijk pikken we de draad weer op in de tweede competitiehelft. Spirit heeft voldoende kwaliteit om hoog te eindigen."

Handelingssnelheid
Het verschil tussen Schoonhoven en Spirit zit 'm vooral in de handelingssnelheid en de individuele kwaliteiten. "Dat had ik wel verwacht. Je hebt jongens waar je tegenop kijkt. Spits Laurens Visser, die voorheen voor topamateur Barendrecht uitkwam, is iemand waar ik persoonlijk veel van leer. Ik luister goed naar zijn aanwijzingen. Zo'n speler had ik niet bij Schoonhoven. Hij is er na een operatie weer bij. We kunnen hem goed gebruiken, want scoren is al een tijdje een probleem."

Amine Karroum geniet van de sfeer rond het veld. ,,Het is druk bij thuis- en uitwedstrijden. Het leeft hier meer dan in Schoonhoven. Tegen DCV was het zelfs volle bak. Daar doe je het voor."

Hij gelooft zeker in een prijs. ,,Is het niet in de tweede periode, dan moet het in de derde periode gebeuren. Spirit is een diesel. We moeten weer in ons ritme komen. Dan kunnen we alsnog de nacompetitie halen."

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app