Logo regio-voetbal.nl
• Kees Spaan.
• Kees Spaan.

Kozakken Boys-selectie voor volgend seizoen al vrijwel volledig in de steigers

  •   keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Nog bijna drie maanden, dan zit de voetbalcompetitie er ook voor Kozakken Boys op. Er is nog van alles mogelijk, maar achter de schermen wordt al volop naar het volgend seizoen gekeken.


Technisch directeur Kees Spaan - hij begint volgend seizoen aan zijn tiende termijn bij Kozakken Boys - heeft samen met zijn kompaan Ger Klop de zaken al heel behoorlijk op orde. Voor de stoppende Quentin Jakoba haalde hij van HHC/Hardenberg Stephen Warmolts. Gwaeron Stout komt terug na zijn uitstapje naar IJsselmeervogels.

"Ik ben echt heel blij dat Gwaeron terugkomt. Ik heb hem destijds van De Zwerver gehaald en hij kan natuurlijk altijd terugkomen als hij dat wil. Dat heen en weer rijden is hem al snel tegen gaan staan. Mats van Huijgevoort gaat naar Achilles Veen, dus ben ik op zoek naar een linksbenige vleugelverdediger. Dat is niet eenvoudig. Deze speler moet in ons nieuwe systeem passen, want zoals bekend wordt aan een vleugelverdediger bij Kozakken Boys bijzondere eisen gesteld."

Royston Drenthe
Spaan geeft aan dat hij voor donderdag 12 maart een afspraak met Royston Drenthe in zijn agenda heeft staan. "De club wil graag met hem door. Het is een positieve knaap. Stel dat hij andere plannen heeft, dan moet ik op zoek naar een andere invulling voor die positie. Als Royston wil verlengen, lijkt de selectie voor volgend seizoen getalsmatig al op sterkte."

Krimpende selectie
Het oogt een stuk rustiger dan vorig jaar rond deze tijd toen een aantal posities nog moest worden ingevuld. Kees Spaan vindt dat de technische commissie toen goed werk heeft verricht.

"Er staat dit seizoen een deels nieuwe selectie, die toch knap met de beste zes meedoet. Van de groep die hieronder wordt genoemd kan feitelijk niemand weg, maar niets is zeker in het voetbal. Als een speler als Tejan of Conraad nog weggaat, zal daar toch een bedrag tegenover moeten staan. Ik ga er echter vanuit dat iedereen in de kruiwagen blijft."

Duidelijk is dat Kozakken Boys met een kleinere A-selectie gaat werken. "Het gaat in de richting van achttien veldspelers en drie doelmannen. Mogelijk dat er nog talenten vanuit de jeugd worden doorgeschoven."

Kozakken Boys wil volgend seizoen naar een nieuwe constructie. Op dit moment is er overleg om volgend seizoen een team van onder 23 jaar in een landelijke competitie in te schrijven. De KNVB geeft daar ruimte voor. Dit nieuwe team valt straks onder de verantwoordelijkheid van het nieuwe hoofd opleidingen, die mogelijk deze of volgende week wordt aangesteld. Binnen de TC heeft Ger Klop aangegeven na dit seizoen te stoppen. Dit betekent dat er naast Spaan een nieuwe tweede man zal moeten worden aangesteld.

Kozakken Boys heeft met doelman Nils den Hartog en Mark Veenhoven een contract tot 30 juni 2022. Met de volgende spelers loopt een afspraak tot 30 juni 2021: doelman Richard Arends, Don Bolsius, Leon Bot, Bassou Boulghalgh, Tyrone Conraad, Tarik Fagrach, Dhanesh Ghriwah, Terence Groothusen, Sven van Ingen, Frenk Keukens, Collin de Kok, Jordie van der Laan, Nizar Mekkaoui, Jeffrey van Nuland, Yasin Ouja, Jeffrey Rijsdijk, Gwaeron Stout, Kay Tejan, Stephen Warmolts en Nando Wormgoor.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup