Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners
Spelerscarrousel

Kozakken Boys trekt Kaj Ramsteijn van het Noorse Aalesunds FK aan

  •   1236 keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Kozakken Boys heeft Kaj Ramsteijn aangetrokken. De 30-jarige verdediger komt over van het Noorse Aalesunds FK. Ramsteijn tekent voor één seizoen in Werkendam. 'Enorm blij dat we hem hebben kunnen vastleggen', zegt technisch directeur Kees Spaan.

Ramsteijn begon met voetballen in zijn geboorteplaats bij DWO Zoetermeer, waarna hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord. Na een succesvolle verhuurperiode bij Excelsior Rotterdam startte Ramsteijn in 2011 de eerste zeven competitieduels in de basiself van Feyenoord, waarna een gescheurde kruisband hem de rest van het seizoen aan de kant hield.

Portugal en Noorwegen
Na nieuwe tijdelijke verblijven bij VVV Venlo en Sparta Rotterdam maakte Ramsteijn in 2014 de overstap naar CS Maritímo. Van duels tegen onder andere Benfica en Sporting CP in de Portugese Primeira Liga koos Ramsteijn een seizoen later voor Almere City.

‘Kaj is een sterke en ervaren verdediger, die zowel centraal als linksback goed uit de voeten kan’, beschrijft technisch directeur Kees Spaan de nieuwste Werkendamse aanwinst op de clubwebsite. ‘Hij is sterk in de opbouw en nagenoeg tweebenig, dat ze je niet vaak bij verdedigers. Daarbij komt dat Kaj gewend is om in een driemansverdediging te spelen en, ook gezien zijn aanvoerderschap bij Almere, een coachend type is.’

In januari 2017 trok Ramsteijn naar Scandinavië, waar hij vervolgens drie jaar zou verblijven aan de Noorse westkust. Met zijn club Aalesunds FK degradeerde Ramsteijn na het eerste seizoen uit de hoogste afdeling, maar mocht afgelopen december na het kampioenschap op het tweede niveau de terugkeer naar de Eliteserien meevieren.

Spaan: ‘Hij komt natuurlijk op een leeftijd dat hij verder moet kijken dan het voetbal. Kaj wil zijn studie aan de Johan Cruijff Academy afmaken en in Nederland zijn maatschappelijke carrière opstarten. Ik ben enorm blij dat we hem voor aankomend seizoen hebben kunnen vastleggen.’

Rustig
‘Met het aantrekken van Kaj, en eerder al van Stephen Warmolts, denk ik dat we het vertrek van oudgediende Quentin Jakoba, Mats van Huijgevoort, Sander Heesakkers en Nando Wormgoor achterin meer dan goed hebben opgevangen.’

Met de terugkeer van Gwaeron Stout en het aantrekken van Wouter Korteweg is de selectie van Kozakken Boys nagenoeg rond. ’Na de gekte van vorig jaar ben ik blij dat we het dit jaar relatief rustig hebben kunnen houden wat transfers betreft. Helemaal in deze financiële en sportieve onzekere periode natuurlijk. Daarnaast is het ook voor de trainer enorm fijn om door te kunnen bouwen op de huidige selectie. Ik denk dat we voor volgend seizoen absoluut een goed elftal op de been hebben om attractief voetbal trachten te laten zien’, besluit Spaan.

Selectie Kozakken Boys 2020-2021: Richard Arends, Nils den Hartog, Wouter Korteweg, Sven van Ingen, Frenk Keukens, Norichio Nieveld, Jeffrey van Nuland, Stephen Warmolts, Kaj Ramsteijn, Royston Drenthe, Leon Bot, Bassou Boulghalgh, Collin de Kok, Nizar Mekkaoui, Yassin Ouja, Jeffrey Rijsdijk, Mark Veenhoven, Gwaeron Stout, Tyrone Conraad, Tarik Fagrach, Terence Groothusen, Johnny Lommers, Kay Tejan.

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup