Logo regio-voetbal.nl
• Geen derby tussen Brederodes en SC Everstein komend seizoen.
• Geen derby tussen Brederodes en SC Everstein komend seizoen. (Foto: Peter Verbeek)

Brederodes en SC Everstein kunnen leven met indeling: 'Uitdagende poule, hopelijk kunnen we verrassen'

  •   keer gelezen   Nieuws

VIANEN/EVERDINGEN • Brederodes en SC Everstein zijn tevreden over de indeling voor komend seizoen, ook al komen ze elkaar niet tegen.


“Het is te kort door de bocht dat onze kansen door het vertrek van Jonathan direct zijn gestegen,” merkt Brederodes-trainer Sander Kloos op. “Daarvoor is mijn kennis van de nieuwkomers nog onvoldoende en het is hoe dan ook een open vraag hoe de vele spelersmutaties bij onze concurrenten zich gaan vertalen. In deze fase zal geen enkele trainer roepen dat zijn ploeg degradatiekandidaat is en gaat iedereen voor een periodetitel." 

"Brederodes heeft afgelopen seizoen een goed fundament gelegd en zal daar verder op bouwen. In de voorbereiding, die voor ons op zaterdag 6 augustus begint, gaan we in samenspraak met de spelersgroep en staf de doelstelling vaststellen en afspraken maken wat we ervoor gaan en moeten doen en laten om die te halen. Doordat SC Everstein en HSSC’61 in Zuid zijn ingedeeld verliezen we helaas een paar mooie derby’s. Maar ik vind dat we nu in een uitdagende poule zitten met veel ambitieuze clubs. Het gaat wel direct kriebelen; ik ben vol spanning wat het Brederodes gaat brengen.”

Knotsgek
“Welke indeling we ook zouden krijgen, 3C of 3D Zuid of 3D West, het was hoe dan ook een erg mooie loting”, vindt Remko Versteeg, trainer van SC Everstein. “Kijkend naar de poule van afgelopen seizoen gaan we natuurlijk de derby’s tegen Focus‘07, Vriendenschaar en met name Brederodes missen, maar persoonlijk ben ik erg blij met een indeling in Zuid. Ik loop al heel lang rond in West, dus ben ik blij eens andere clubs tegen te komen; benieuwd naar de sportparken en sfeer daar. Het is heel leuk om weer tegen HSSC‘61 te spelen, waar we vorig seizoen twee knotsgekke potjes tegen hebben gespeeld (0-2 omdraaien in laatste 8 minuten naar een 3-2 overwinning en de 4-4 waar we drie vanuit achterstand terug zijn gekomen). Dat is een derby waar ik en iedereen bij SC Everstein zeker naar uitkijk. 3C had ik ook geen moeite mee gehad, met Ameide en SV Meerkerk wat ook gemeentelijke derby’s zijn.”

“In 3D ken ik naast HSSC’61 enkel MVV’58 van onze oefenwedstrijd in de afgelopen winterstop. Met elf onbekende ploegen is het natuurlijk onmogelijk voor mij om een gefundeerde voorspelling te doen waar we zullen gaan eindigen. Op het eerste oog denk ik dat we moeten mikken op een plekje in het linkerrijtje, waar we in de heel sterke West-poule afgelopen seizoen ook zijn geëindigd. Dat lijkt me een mooie eerste doelstelling maar nogmaals, dat is natuurlijk vanwege mijn gebrekkige kennis van tegenstanders nergens op gebaseerd. Hopelijk kunnen we verrassen.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup