Vier bekerderby’s in regio Leerdam: Haaften-Herovina, ASH-Vuren, Asperen-Leerdam Sport en HSSC’61-Lekvogels | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• Haaften en Vuren spelen zaterdag allebei een bekerderby.
• Haaften en Vuren spelen zaterdag allebei een bekerderby. (Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)
Voorbeschouwingen

Vier bekerderby’s in regio Leerdam: Haaften-Herovina, ASH-Vuren, Asperen-Leerdam Sport en HSSC’61-Lekvogels

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • Komend weekend is het eerste complete bekerprogramma in dit seizoen. In de regio Leerdam zijn er zaterdag met de bekerduels Haaften-Herovina, ASH-Vuren, Asperen-Leerdam Sport en HSSC’61-Lekvogels meteen al liefst vier streekderby’s.


LRC en Tricht
Eersteklasser LRC ontmoet in zijn bekerpoule weer drie tweedeklassers. Zaterdag is zondagclub Roosendaal om vijf uur in Leerdam te gast. Daarna heeft LRC twee uitmatches. Ook Tricht zit in deze poule en heeft als start een verre reis naar ’s Heer Arendskerke in Zeeland.

WNC en Heukelum
WNC speelt zaterdag in Vinkel een bekerwedstrijd tegen EVVC, dat twee seizoenen geleden ook al een bekertegenstander was. Daarna volgen voor WNC nog cupduels thuis tegen Arkel en uit tegen Madese Boys. Voor Heukelum zijn er drie poulematches tegen Brabantse zondagclubs. De eerste partij voor Heukelum is zaterdag in Udenhout tegen SV SSS.

Haaften-Herovina
Haaften bekert zaterdag thuis tegen Herovina. Beide clubs troffen elkaar vorige week in Herwijnen al in een oefenduel. Na de Haaftense openingsgoal van Jordy Perdon uit een penalty nam Herovina toen dankzij twee treffers van Arnel Kocan een 2-1 voorsprong, maar door een doelpunt van Michel den Braber werd het nog een 2-2 gelijkspel. Zaterdag zal het weer spannend worden maar thuis lijkt derdeklasser Haaften licht favoriet.

ASH-Vuren
Niet alleen Haaften en Herovina maar zelfs vier clubs aan de noordkant van de Waal zitten ditmaal allemaal in dezelfde bekerpoule. In Hellouw zullen ASH en Vuren elkaar zaterdag gaan bekampen. Het één klasse hoger spelende Vuren heeft tegen ASH de beste winstkansen.

HSSC’61-Lekvogels
Ook in Hei- en Boeicop is zaterdag een heuse streekderby. Derdeklasser HSSC’61 bekert dan op eigen veld tegen nabuur Lekvogels uit Lexmond. Daarna moet HSSC’61 tegen Unitas en De Alblas voor de beker nog twee uitwedstrijden gaan afwerken.

Asperen-Leerdam Sport
De vierde bekerderby zaterdag is in Asperen, waar overbuur Leerdam Sport te gast is. Beide clubs ontmoeten elkaar straks ook in de competitie. Net als vorig seizoen toen Asperen thuis nipt met 2-1 won. De andere twee clubs in deze bekerpoule, de derdeklassers SC Everstein en SV Meerkerk, treffen elkaar al donderdagavond 27 augustus in Meerkerk.

Rhelico en MVV’58
Rhelico en MVV’58 zitten samen in één bekerpoule met twee Brabantse vierdeklassers. Beide clubs beginnen zaterdag met een uitmatch. MVV’58 voetbalt in Oss tegen SV TOP en Rhelico speelt in Tilburg tegen Willem II.

SVS’65 en Beesd
SVS’65 begint het bekeravontuur met een thuiswedstrijd. Het Bredase The Gunners is in Spijk de eerste tegenstander. Beesd heeft een poule met slechts drie ploegen en start met een vrije dag omdat de andere teams BLC en OSS’20 elkaar zaterdag eerst in Den Bosch ontmoeten.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup