• Trainer John Karelse van Achilles Veen.
• Trainer John Karelse van Achilles Veen. Foto: JAN NOORLANDT

Trainer John Karelse wil met Achilles Veen meestrijden om het kampioenschap

Nieuws Voorbeschouwingen 1.492 keer gelezen

VEEN • Trainer John Karelse zet aan het begin van het nieuwe seizoen ambitieus in met Achilles Veen.

Achilles Veen heeft al jaren de ambitie om de stap naar de derde divisie te maken. Ook dit seizoen zijn de pijlen daar weer op gericht bij de Brabantse hoofdklasser. De voorbereiding laat zien dat Achilles Veen zich in de competitie wil laten gelden om die ambitie eindelijk een keer gestalte te geven. Drie oefenwedstrijden werden gewonnen en de 1-1 in de generale tegen Kozakken Boys mocht er ook zijn.

Niet rijk rekenen
Trainer John Karelse rekent zich echter nog niet rijk. “Vorig jaar waren we ook de kampioen van de voorbereiding, maar verloren we in de competitie wel twee van de eerste drie wedstrijden. Anderzijds speel je wel tegen een ploeg uit de tweede divisie. Dus dan hebben we het niet slecht gedaan. We hebben kwalitatief een hele goede selectie en hopen in de competitie een stap te maken.”

Karelse heeft ambitieuze verwachtingen. “Ik verwacht dat er drie à vier ploegen, waaronder SC Feyenoord en DHSC, zijn die om het kampioenschap gaan strijden en daar horen wij ook bij. Binnen de selectie is er veel concurrentie en iedereen zal moeten knokken voor zijn plek. Dat is alleen maar goed. Iedereen zal op zijn tenen moeten lopen om in de basis te komen. Dat is een voordeel. Er moet een beetje druk op zitten.”

Normaal seizoen
Karelse hoopt dat het, ondanks de perikelen met corona, een normaal seizoen gaat worden en dat er snel een vaccin beschikbaar komt.

“Ik hoop dat er geen stukken van de competitie stil komen te liggen. Je merkt ook aan de jongens dat we een hele andere voorbereiding hadden. Je moet echt uitkijken met blessures. Als je nu gaat doen wat je normaal doet, dan hou je niemand over. Je hebt natuurlijk vier maanden lang geen wedstrijden gespeeld.”

Over het afgelopen seizoen zegt hij: “Het afgelopen seizoen hebben we ook goed gespeeld, maar we verloren een aantal wedstrijden op een knullige manier. Dat moet er wel uit”, stelt Karelse.

Clou
“Je bent als trainer maar een paar jaar bij een club en dan moet je iets laten zien. Ik wil hier iets neerzetten. Het is bij mij keihard werken en zorgen dat een speler elke training beter wordt. We hebben een prachtig complex, goede faciliteiten en we hebben weer de mogelijkheden gekregen om goeie spelers te halen. We hebben een ploeg die zeker mee kan gaan doen. Of het kwartje dan de goede kant op valt, is afhankelijk van andere dingen, maar we hebben wel de voorwaarden gecreëerd. Maar we hebben niet zo’n brede groep. De clou zal zijn om iedereen fit houden.”

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 7 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33