• Johnny Lommers.
• Johnny Lommers. Foto:Rick den Besten

Johnny Lommers kan in Werkendam geschiedenis schrijven

Nieuws 3.370 keer gelezen

WERKENDAM • Johnny Lommers is sinds maandag verlost van het gips om zijn rechterhand. Hij kan de schilderskwast weer hanteren en zeker zo belangrijk: hij kan weer meetrainen met de spelersgroep van Kozakken Boys.

De laatste weken hield hij zijn conditie op peil met een beetje fietsen op de hometrainer. Lommers gaat er vol tegenaan. 

Trainer Rick Adjei is blij met zijn terugkeer. “Als Johnny wedstrijdklaar is, hebben wij er een belangrijke optie voor de spitspositie bij. Hij heeft bewezen ook op ons ons niveau gemakkelijk te scoren en dat maakt hem als jonge speler redelijk uniek. Ik zal blij zijn als hij weer volledig terug is.” 

Lommers zelf wil niets liever. “Ik ben blij met het contract dat ik na het seizoen 2018-2019 heb afgedwongen. Ik had toen in de slotfase van het seizoen een aantal goede invalbeurten. Nu moet ik ervoor zorgen dat ik dichter tegen een basisplaats aan kom te zitten. Maar ik heb geduld, want het belangrijkste is dat ik terug ben.”

Populair
Lommers zal het moeten opnemen tegen veel meer ervaren goaltjesdieven als Teije ten Den, Prince Rajcomar en misschien ook wel Kay Tejan. Zij zijn ouder en dus meer ervaren, maar tegelijk ook andere type spelers als de bij de supporters razend populaire Johnny Lommers.

Spitsen met Werkendams bloed zijn zeldzaam. Daarom begint het publiek de naam van Lommers al te scanderen als hij zich warmloopt. Lommers komt in het rijtje Klaas van den Heuvel, Dik Damen en Bert Schouten. Vanaf de beginjaren negentig droogde het op in het Biesboschdorp. Al bijna dertig jaar is er geen goalgetter in het dorp meer opgestaan. Lommers kan geschiedenis schrijven.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina in Het Kontakt Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app