Logo regio-voetbal.nl
• LRC kende afgelopen zaterdag een winnende start in de bekerpoule.
• LRC kende afgelopen zaterdag een winnende start in de bekerpoule. (Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

LRC aast in Tricht op tweede bekerzege

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • LRC aast zaterdag in Tricht op de tweede bekerwinst. Na de moeizame 2-1 thuiszege op zondagclub Roosendaal zal LRC ditmaal opnieuw van een tweedeklasser willen winnen. Bij een tweede overwinning is eersteklasser LRC immers al bijna zeker van plaatsing voor de volgende ronde van de districtsbeker.


Tricht bereikte in het vorige, door Corona voortijdig afgebroken bekertoernooi knap de kwartfinale. Toen startte Tricht met een poulenederlaag en ook afgelopen zaterdag begon Tricht in Zeeland tegen ’s Heer Arendskerke met 2-0 verlies. Alleen bij een Trichtse stunt tegen LRC (net zoals een jaar geleden uit bij WNC lukte) maakt Tricht zaterdag nog een kans om ook dit seizoen verder te bekeren.

WNC-ASV Arkel
WNC begon vorige week in Vinkel tegen EVVC met ruime 0-4 bekerwinst. Zaterdag in Waardenburg moet eersteklasser WNC tegen tweedeklasser ASV Arkel weer kunnen winnen, want de gasten leden vorige week in Arkel tegen Madese Boys een 2-4 nederlaag en zijn nu alleen nog bij een verrassende zege in deze poule echt gebaat.

Heukelum-SC ’t Zand
Heukelum ontvangt zaterdag om vijf uur de Tilburgse eersteklasser SC ’t Zand. Na het 3-3 gelijkspel tegen SV SSS in Udenhout staat Heukelum thuis voor een zware opgave, want SC ’t Zand wist het openingsduel tegen SC Kruisland met 4-0 al duidelijk te winnen.

SV Meerkerk-Asperen
Asperen bekert zaterdag in Meerkerk tegen een thuis spelende derdeklasser, die in de eerste wedstrijd nipt met late 2-1 winst begon. Asperen leed zelf in de slotfase een royale 1-4 nederlaag en moet in Meerkerk vrezen voor een tweede bekernederlaag.

Leerdam Sport-SC Everstein
Leerdam Sport voetbalt op eigen veld tegen SC Everstein, dat in Meerkerk op een donderdagavond onfortuinlijk en onnodig verloor. Gesterkt door de knappe 1-4 zege in Asperen hoopt Leerdam Sport thuis ook tegen het één klasse hoger spelende SC Everstein toch op een tweede bekersucces.

HSSC’61 en SVS’65
HSSC’61 en SVS’65 wonnen thuis allebei hun eerste bekerduel. HSSC’61 zette in Hei- en Boeicop in de derby tegen Lekvogels een 0-2 achterstand nog in 3-2 winst om en zal zaterdag in Gorinchem tegen Unitas (zaterdag) weer willen zegevieren. SVS’65 startte thuis met 2-1 bekerwinst. In de uitmatch tegen nieuweling FC Tilburg zal de Spijkse equipe opnieuw willen winnen om poulefavoriet NOAD’’32 te kunnen blijven bijbenen.

MVV’58 en Rhelico
MVV’58 en Rhelico zitten in dezelfde bekerpoule en spelen zaterdag allebei thuis. Rhelico heeft in Rumpt tegen SV TOP na de royale 6-1 nederlaag bij Willem II heel wat goed te maken. MVV’58 krijgt zaterdag in Meteren zelf dit productieve Tilburgse Willem II op visite. Na het 2-2 gelijkspel in Oss zal MVV’58 nu moeten winnen om kansrijk voor poulewinst te kunnen blijven.

Vuren-Haaften
De derdeklassers Vuren en Haaften zijn dit bekertoernooi niet best gestart, want ze verloren allebei van een naburige vierdeklasser. In Vuren zal zaterdag blijken welke van beide clubs zich het eerste zal gaan herstellen. Vorig seizoen in de competitie bleek Haaften in Vuren de sterkste. Hoe zal het nu aflopen?

Herovina-ASH
Herovina en ASH begonnen in deze poule van vier Waalclubs juist allebei met een verrassende zege. In Herwijnen zullen deze teams, die elkaar ook in de competitie in de vierde klasse weer zullen treffen, moeten uitmaken wie na twee wedstrijden de verrassende poulekoploper zal zijn.

SV OSS’20-Beesd
Beesd gaat zaterdag bij SV OSS’20 op bezoek. Deze Brabanders leden vorige week in Den Bosch tegen de sterke derdeklasser BLC een duidelijke 5-0 nederlaag. Dus zal Beesd in Oss zijn eerste bekerduel moeten winnen om in de cuprace te kunnen blijven.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup