Welke kleding zit lekker onder voetbalkleding? [ingezonden mededeling] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto:
ingezonden mededeling

Welke kleding zit lekker onder voetbalkleding?

  •   keer gelezen   Nieuws

Voetbal is misschien wel een van de bekendste sporten ooit. Weer of geen weer, de kans is groot dat wedstrijden en trainingen gewoon doorgaan, behalve nu tijdens Corona. Vooral in de herfst en in de winter voldoet een gangbaar korte mouwen shirt niet. Er zijn zoveel mogelijkheden voor sportkleding om te dragen tijdens een koude voetbaltraining dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Maar welke optie is nu het best? Lees de ultieme oplossing in dit artikel.


Wat kun je het best dragen met koud weer?
Natuurlijk is bij deze weeromstandigheden warme kleding nodig. Hierbij wordt misschien de associatie al gauw gemaakt met een wollen of katoenen trui. Dit is geen goede oplossing. Beter zou zijn om een thermoshort en een lange mouwen shirt of longsleeve shirts te dragen. En handschoenen zijn 100% een must. Bovendien is het voordat de training begint en nadat hij is geëindigd aan te raden om een trainingspak te dragen.

De kleding die gedragen wordt tijdens de kou, moet het lichaam warm houden in plaats van warmte afgeven zodat het afkoelt. Bij een flinke wind is dit noodzakelijk. Zorg ervoor dat er in de sportkleding die je koopt een laag zit verwerkt die voor deze eigenschappen zorgen.

Trek bovendien meer dan één laag aan. Geavanceerd polyester zou dan een van die lagen moeten zijn. Met behulp hiervan wordt transpiratie goed afgevoerd en daarnaast absorbeert het ook geen vocht. Uiteindelijk zul je het minder snel koud krijgen. Bij bijzonder koud weer kun je een liesbroekje of een maillot dragen onder je reguliere voetbalbroek. Hiermee worden blessures voorkomen, omdat je warm zult blijven.

Wat moet je dragen bij warm weer?
Nu kun je gemakkelijk korte broeken en shirts met korte mouw dragen. Draag liever geen trainingspakken. Dit houdt echt te veel warmte vast. Kies bovendien kleding die ademt en met lichte kleuren. Het is namelijk zo dat lichte kleuren warmte weerkaatsen, in tegenstelling tot donkere kleuren die warmte absorberen. Met lichte kleuren hou je dus zo min mogelijk warmte vast. Verder zorgt het ademen van de kleding voor een snelle warmteafvoer.

Wat dien je te dragen tijdens regenachtige omstandigheden?
Waterafstotende kleding is noodzakelijk nu. Maar deze kleding ademt altijd erg slecht. Regenjassen zijn vaak gemaakt van plastic of nylon, wat heel slecht ademt en erg warm is. Er zal dus een middenweg gevonden moeten worden. Stoffen als “Gore-Tex” bieden deze middenweg. Alleen, deze stof moeten niet te frequent gewassen worden, anders zal langzamerhand het korte, lange mouwen of extra lang t-shirt geen water meer afstoten. Deze eigenschappen zijn dan door het wassen verdwenen. Er zijn spuitbussen met een stof erin die waterafstotende eigenschappen weer kunnen herstellen. Dit is bijvoorbeeld verkrijgbaar in outdoorwinkels als Karwei. Spuit het in op de kleding, en de klus is geklaard.

Het zou prima mogelijk moeten zijn om als kind en volwassene bij extreem warm en koud weer buiten te voetballen. De essentie is simpelweg: draag bijpassende kleding. Een extra ondershirt bij kou, ademende regenkleding bij regen en een ademend lichtgekleurd shirt bij warm weer. Shop jouw geschikte shirt nu online en ga voorbereid een trainingssessie in.

(ingezonden mededeling)

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup