Directeur amateurvoetbal KNVB: ‘Stop met dat malle gedoe van maximaal twee volwassen spelers op een veld’ | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Kontakt Mediapartners

Directeur amateurvoetbal KNVB: ‘Stop met dat malle gedoe van maximaal twee volwassen spelers op een veld’

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO • Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB, pleit in zijn dinsdag verschenen column voor een ruimere en frisse coronablik. ‘In het amateurvoetbal alleen al zitten meer dan een miljoen mensen thuis te verpieteren. Heeft het kabinet daar voldoende aandacht voor? Vooropgesteld, ik heb respect en waardering voor de handelwijze van de regering Rutte. Niettemin wordt het hoog tijd voor een ruimere en frisse blik. Laten we kijken naar wat kan, in plaats van wat niet meer mag’.


Van der Zee: ‘In ons geval betekent dat gewoon weer trainen. Stoppen met dat malle gedoe van maximaal twee volwassen spelers op een veld die een soort silent disco-oefening moeten doen. Voetbal is een teamsport en bewezen veilig voor dertig spelers in de buitenlucht die zich aan de basisregels houden. Tot op heden is nog geen enkel besmettingsgeval in het Nederlandse amateurvoetbal te herleiden naar trainingen op het veld’.

Plan B
‘Maar als je op voetbal zit, wil je wedstrijden spelen. Daarom heeft de KNVB vorige week Plan B gelanceerd. Hierin worden oplossingen aangedragen om te blijven voetballen in tijden van corona. Denk aan verschillende competitiescenario’s, maar ook gevarieerde voetbalvormen. Laatstgenoemde voor het geval er strengere, of lokale lockdowns worden afgekondigd’.

‘Plan B voorziet ook in een coronaloket, waarmee de KNVB verenigingen helpt bij de aanvraag van subsidies en financiële compensatie. Zo willen we ervoor zorgen dat binnen afzienbare tijd weer wedstrijden kunnen worden gespeeld. De competitie starten we het liefst vanaf de tweede week januari, of snel daarna. Doen we dat niet, dan wordt de financiële nood voor verenigingen nog groter en ondergraven we de unieke Nederlandse clubcultuur’.

‘Is dat het ons waard? Die vraag mogen we onszelf veel vaker stellen. Zeker in Den Haag’.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup