TEC gaat alternatief plan voor uitspelen tweede divisie voorstellen | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Foto: Jan Noorlandt

TEC gaat alternatief plan voor uitspelen tweede divisie voorstellen

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO • Donderdagavond praten de tweededivisieclubs met de KNVB over de opties om het seizoen op een aanvaardbare manier af te maken. TEC zal een alternatief plan inbrengen, meldt Omroep Gelderland.


De hele competitie uitspelen met als einddatum 30 juni is naar de mening van TEC ondoenlijk. De fysieke belasting voor de spelers, met bijna wekelijks een dubbel programma, zou te zwaar zijn.

“Ons voorstel is dat alles clubs een halve competitie spelen, waarbij iedereen in principe weer op nul begint”, zegt TEC-trainer Hans van de Haar tegen Omroep Gelderland. “ Maar dat hoeft wat mij betreft niet. Met Pasen en Pinksteren dubbele programma’s en zorgen dat we op tijd klaar zijn, anders kom je volgend seizoen weer in de problemen. Geen degradatie en na de halve competitie een ‘koude’ loting voor een toernooi met zestien clubs die in een knockoutvorm uitvechten wie de beste is. Daar moet ook prijzengeld op staan, een beetje volgens het Amerikaanse systeem. Dit idee wordt breed gedragen door andere clubs. Ik hoor positieve geluiden.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup