Logo regio-voetbal.nl
Foto: Eric Schröder

Ook tijdens persconferentie dinsdagavond geen versoepelingen verwacht voor amateurvoetbal

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO • Het amateurvoetbal blijft nog langer stilliggen. Het kabinet zal vermoedelijk ook op de komende persconferentie -dinsdagavond 23 maart- geen versoepelingen voor het amateurvoetbal, de buitensport en de binnensport aankondigen. 


Momenteel mogen personen tot en met 26 jaar in groepsverband trainen. Personen van 27 jaar en ouder mogen slechts in groepen van vier trainen. 

Veel clubs hebben het financieel moeilijk en zullen door het uitstel verder in de financiële problemen komen. Eerder becijferde de Belangenvereniging Amateurvoetbal al dat meer dan de helft van de clubs het seizoen met een verlies zal afsluiten. Het NOC*NSF stelt dat inmiddels 4,5 miljoen mensen veel minder sporten door het sluiten van verenigingen en accommodaties.

De hervatting van het amateurvoetbal en het spelen van wedstrijden lijkt weer uitgesteld te moeten worden. De meeste regionale competities houden een hervattingsdatum van eind april aan. De KNVB heeft met haar eigen Regio Cup nog geen startdatum bepaald en kan eventueel kleinere competities aanbieden indien er later gestart mag worden. Alle KNVB-competities moeten echter voor eind juni afgerond zijn.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup