• Jaap van Reeuwijk.
• Jaap van Reeuwijk. Foto: @vvLekvogels

Lekvogels-bestuurslid Jaap van Reeuwijk koninklijk onderscheiden

Nieuws 1.079 keer gelezen

LEXMOND • Jaap van Reeuwijk (52), bestuurslid van Lekvogels, is maandag koninklijk onderscheiden. De Lexmonder werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De gemeente Vijfheerenlanden meldt over Jaap van Reeuwijk: ‘Een verbinder. Zo wordt de heer Van Reeuwijk getypeerd. Als directeur van ‘zijn’ Hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk B.V., maar ook als vrijwilliger bij diverse verenigingen en stichtingen. Zo was de heer Van Reeuwijk 20 jaar lang penningmeester van de Lexmondse Ondernemersvereniging, 12 jaar lang bestuurslid bij de Overleg Kommissie Zederikse Ondernemers en 8 jaar lang algemeen bestuurslid bij Oranjevereniging Lexmond’. 

‘Bij voetbalvereniging Lekvogels in Lexmond verricht de heer Van Reeuwijk al sinds eind jaren ’80 diverse vrijwilligersactiviteiten. Zo blies hij het clubblad nieuw leven in, was hij jeugdleider en -trainer, consul in de accommodatiecommissie en algemeen bestuurslid van de club waarvan het laatste jaar als vicevoorzitter. Sinds 2011 is de heer Van Reeuwijk voorzitter van de sponsorcommissie en is hij opnieuw lid van de jubileumcommissie in verband met het 75-jarig bestaan van de voetbalvereniging. Sinds 2003 is de heer Van Reeuwijk ook penningmeester bij de Stichting Zederikdagen en de Oldtimerdag in Lexmond’. 

Inbreng niet weg te denken
“Lekvogels kan altijd op Jaap rekenen”, zegt clubvoorzitter Jan de Jong. Van Reeuwijk speelde jarenlang in het eerste elftal van de Lexmondse zaterdagvierdeklasser. Momenteel is het in het bestuur onder meer verantwoordelijk voor de sponsorzaken en het beheer van de velden. De Jong: “Zijn inbreng is niet weg te denken, de hoeveelheid reclameborden en sponsordoeken langs het hoofdveld mogen gerust op zijn conto worden geschreven.”

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app