• Een lintje voor Lonneke Michielse-Appeldoorn.
• Een lintje voor Lonneke Michielse-Appeldoorn. Foto: @vvPapendrecht

Lonneke Michielse (vv Papendrecht) lid in de Orde van Oranje Nassau

Nieuws 547 keer gelezen

PAPENDRECHT • Lonneke Michielse van vv Papendrecht is maandag koninklijk onderscheiden. Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Lonneke Michielse-Appeldoorn
Lonneke Michielse-Appeldoorn is ruim 30 jaar vrijwilliger bij vv Papendrecht. Ze werd in 1981 lid van de vereniging en maakte tot 1993 deel uit van het dames 1 elftal. In die periode begeleidde ze ook de jongste jeugd van de vereniging. Vanaf 1990 was zij onder meer scheidsrechter, jeugdleider en jeugdtrainer, lid van de jeugdcommissie en de activiteitencommissie. Zij nam samen met een vriendin het initiatief om een meisjesacademie op te zetten en waren zelf leidsters en trainsters van de meisjes opgesteld. In die periode hadden zij onder meer Lisa van der Most in hun elftal, de huidige speelster van het Nederlandse damesteam. Mede dankzij de inzet van mevrouw Michielse heeft het meisjesvoetbal een enorme sprong kunnen maken.

Daarnaast zorgt zij in de werkgroep van de Jubileumcommissie met creativiteit, oplossingsgerichtheid en daadkracht voor invulling van het jubileumprogramma. ‘We hebben Lonneke leren kennen als een stuwende kracht’, aldus bekenden van haar. ‘Haar tomeloze inzet en niet aflatende energie hebben ertoe geleid dat het aantal meisjesteams is verdubbeld en dat er niet alleen met veel plezier wordt getraind, maar dat er ook al van andere activiteiten worden ingezet om de jeugd binnen vv Papendrecht een fijne plek te geven. Zij is een mens uit duizenden. Ieder mens verdient een Lonneke.’ 

Naast vv Papendrecht zet zij zich meer dan 10 jaar in voor het Sportgala Papendrecht, onder meer door met een beperkt budget spectaculaire acts, optredens en grote namen naar het gala te halen. Ook heeft zij zich ingezet voor het Alzheimer Café.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app