Logo regio-voetbal.nl
Foto: Rick den Besten

KNVB neemt komende week een besluit over al dan niet doorgaan competities

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO • De KNVB zal komende week een besluit nemen over het al dan niet doorgaan van de (amateur)voetbalcompetities. ‘Vroeg of laat is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als hier niet voor kan worden getraind’, geeft de voetbalbond alvast een schot voor de boeg.

De KNVB kwam vrijdagavond even voor 20:00 uur met een reactie op de afkondigde maatregelen: ‘Wij vinden het raar dat de sport met de term ‘niet-essentieel’ is gelabeld. Sporten stimuleert de gezondheid en weerstand, en verkleint de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes en psychische problemen. Naar ons idee is sporten juist ‘essentieel’, zowel tijdens de pandemie als voor de toekomstige volksgezondheid’.

Scenario’s
‘Deze argumenten hebben we in ‘Den Haag’ kenbaar gemaakt, maar helaas is er anders besloten. Voor het komend weekend hebben de nieuwe maatregelen nauwelijks gevolgen. Voor de trainingen na het weekend is dit wel heel ingrijpend. Als er vanaf 17.00 uur niet buiten, in de frisse lucht en eventueel met de kleedkamers op slot, kan worden getraind, dan kan dit ook consequenties hebben voor het vervolg van de competities. Want vroeg of laat is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als hier niet voor kan worden getraind. De KNVB gaat alle scenario’s per categorie (de A-categorie en de pupillen, junioren en senioren in de B-categorie) in kaart brengen en zal komende week een besluit nemen’.

‘Voor veel kinderen en bijna alle volwassenen is het doordeweeks niet mogelijk om voor 17.00 uur te trainen. Dan kunnen ze dus niet onder deskundige begeleiding sporten bij een vereniging (maar men kan wel gezamenlijk in een park een balletje gaan trappen). Het niet kunnen trainen heeft direct gevolgen voor de fitheid van de bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland en is cruciaal om in het weekend te kunnen blijven voetballen. Daarom roept de KNVB de Tweede Kamer op om dinsdag aanstaande deze maatregel met het kabinet te bespreken. Geef ons de mogelijkheid om fysiek en mentaal fit te blijven!’

Lees ook: 

www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/296974/amateursport-komende-drie-weken-aan-banden-wedstrijden-zonder-t

www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/296976/belangenorganisatie-amateurvoetbal-wil-dat-knvb-competitie-stil

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup