• SV Meerkerk-Ameide voor een volgepakte tribune.
• SV Meerkerk-Ameide voor een volgepakte tribune. Foto: Geurt Mouthaan
voorbeschouwing

Met SV Meerkerk-Ameide en Streefkerk - Groot-Ammers dienen de volgende derby’s zich alweer aan

4 mrt, 07:30 Nieuws Voorbeschouwingen 684 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Saai is het amateurvoetbal in de Alblasserwaard zelden. De derby’s rijgen zich aaneen. Met zaterdag 5 maart onder meer SV Meerkerk-Ameide en de burentwist tussen Steefkerk en Groot-Ammers.

Derdedivisionist SteDoCo had afgelopen zaterdag een lelijke uitglijder tegen de amateurs van Ajax. Herstel moet op eigen veld zeker mogelijk zijn tegen hekkensluiter Goes. Aansluitend staat dinsdagavond 8 maart Barendrecht-SteDoCo op het programma.

1e klasse
In de westelijke eerste klasse is Nieuw-Lekkerland op papier kansrijk tegen rodelantaarndrager Neptunus Schiebroek. Papendrecht ontvangt thuis SHO en trapt ook af als favoriet.

Sliedrecht mag bovenin 1C geen fout maken tegen FC De Bilt. Dat is een repeterend verhaal, want de twee koplopers Huizen en De Zuidvogels laten amper steken vallen.

2F
SVW is de nieuwe koploper in de 2e klasse F. Met Wieldrecht komt de gewezen lijstaanvoerder naar Molenburg, maar de Dordtenaren hebben na de winterstop hun vorm nog niet te pakken. GJS zit op het vinkentouw en mag geen problemen hebben met Tricht.

Arkel-Drechtstreek is onderin een zespuntenduel. De Papendrechters zijn ijzersterk uit de winterstop gekomen, dus Arkel kan de borst natmaken. De Zwerver ontvangt Altena, ook een ploeg die bovenin nog wel degelijk een rol van betekenis speelt.

3C
Voor de neutrale toeschouwer wordt het in 3C weer smullen geblazen. Kies maar uit: wordt het de clash tussen SV Meerkerk en Ameide, of de burentwist tussen Streefkerk en Groot-Ammers?

Andere optie is natuurlijk de topper Hardinxveld-De Alblas. Voor Hardinxveld zo’n beetje de laatste kans om de competitie haar spanning terug te geven. Alblasserdam is eveneens nog kansrijk en moet Dilettant kunnen weerstaan. VVAC treft ‘Angstgegner’ Schoonhoven, een ploeg die in deze klasse nog altijd veel te laag op de ranglijst staat.

3D
Schelluinen gaat in 3D de draad weer oppakken tegen NEO’25. Zaak is de punten op Scalune te houden, om de druk op koploper GVV’63 te houden.

4E
Peursum staat in 4E nog derde, maar presteert wisselvallig. Zaterdag komt runner-up GSC/ODS naar de Giessenburgse Kerkweg. Unitas wacht de lastige uitbeurt tegen Asperen en SV Noordeloos is vrij.

Unitas-Groene Ster
In de derde divisie heeft de wedstrijd Unitas-Groene Ster het zicht op de derde plaats als belangrijke inzet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Afbeelding
Hardinxveld-doelman Sidney Batenburg kiest voor Alblasserdam 1 uur geleden
Afbeelding
Alblasserdam-doelman Pieter Lerensveld naar Nieuw-Lekkerland 12 uur geleden
Afbeelding
Alsnog vrijspraak voor Wieldrecht-middenvelder Robert Versteeg 14 uur geleden
Afbeelding
Floren Streefkerk (SV Meerkerk) nadert koploper Björn Paul (Vuren) in topscorerslijst 14 uur geleden
Afbeelding
Ronald den Ouden wordt assistent van Marco Verbeek bij Sliedrecht 15 uur geleden
Afbeelding
Alblasserdammer Danny Buijs nieuwe trainer KV Mechelen 21 mei, 07:54