• Gino Creutzburg.
• Gino Creutzburg. Foto: Teus Admiraal

Talent Gino Creutzburg debuteert voor Kozakken Boys in Jack’s League

Nieuws 2.739 keer gelezen

VOLENDAM/WERKENDAM - Kozakken Boys verloor zaterdag naar het leek kansloos met 3-0 bij Jong FC Volendam. Debutant Gino Creutzburg hoefde zichzelf niets te verwijten. “Ik baalde wel, want de nederlaag was echt onnodig. Als wij de kansen benutten, gaan wij met een flinke voorsprong de rust in en dan staan wij hier heel anders.”

Creutzburg maakte zaterdag de negentig minuten vol. Hij deed zijn verhaal in de mixed zone van het Kras Stadion. “Het is echt zonde dat wij hier geen punten pakten. Dat had echt wel gekund, maar het verschil is dat voor Volendam de doelpunten wel gemakkelijk binnenvielen en dat juist dit bij ons niet lukte”, vertelde de teleurgestelde Creutzburg. 

“Maar ik maak mij geen zorgen, want met deze groep komt het echt wel goed. Wij zullen tot het eind knokken voor een goede klassering. Deze week ga ik weer keihard trainen en dan gaan wij zien of ik er weer bij sta.”

Kozakken Boys plukt al de eerste vruchten van het vorig jaar opgestarte team van onder 23. Doelman Angelo Mathilda zit op de bank bij het eerste elftal. Zaterdag debuteerde Gino Creutzburg in het Kras Stadion van Volendam in competitieverband bij het eerste elftal.

Dat Creutzburg eraan komt is wel duidelijk. Hij traint dit seizoen al veelvuldig mee met de A-selectie. Hij maakte indruk in de oefenwedstrijd tegen SV Spakenburg waar hij Floris van der Linden, Robin Eindhoven en de naar Kozakken Boys komende Lowie van Zundert van scoren afhield. Een week eerder viel hij een helft in tegen de met 0-2 gewonnen oefenpot tegen Gemert.

Diagnose
In zijn laatste seizoen bij Jong FC Dordrecht had hij ook al te maken met tegenstanders van de jong betaald voetbalcompetitie. “Toen kwam ik tegen NAC bijvoorbeeld Sydney van Hooijdonk tegen.”

Op jonge leeftijd zat Creutzburg al op de bank bij het eerste elftal. Een vervelende enkelblessure wierp hem toen terug. Een verkeerde diagnose kostte hem, juist op het moment dat hij kon doorbreken, uiteindelijk een half jaar revalideren.

Creutzburg, die als linksback en als linker centrale verdediger uit de voeten kan, is voor het volgend seizoen al definitief toegevoegd aan de A-selectie.

Door de blessure van aanvoerder Kaj Ramsteijn moet trainer Michel Langerak de positie links centraal achterin oplossen. Tegen Rijnsburgse Boys en Jong FC Volendam stond daar de naar SteDoCo vertrekkende Jeffrey van Nuland geposteerd. De linksbackpositie wordt nogal wisselend ingevuld. De nu geschorste Nizar Mekkaoui kan er spelen, maar ook Rochdi Achenteh. Langerak koos zaterdag dus op de linkerflank voor het 22-jarige Dordtse talent.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina in Het Kontakt - Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 4 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 5 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 7 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 7 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 8 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 11 uur geleden