• Rob Jakobs.
• Rob Jakobs. Foto: Videostill RTV Rijnmond
update

Rob Jacobs helpt vv Lekkerkerk na afhaken René Noort

11 mrt, 17:20 Nieuws Trainerscarrousel 2.025 keer gelezen

LEKKERKERK • Rob Jacobs is tot en met het einde van het seizoen aangesteld als trainer-coach van zaterdagderdeklasser Lekkerkerk.

De 78-jarige oud-trainer van onder meer Feyenoord lost René Noort af, die vanwege privéomstandigheden in de gezondheidssfeer niet in de gelegenheid is het seizoen af te maken bij de zaterdagderdeklasser. 

“René’s vrouw is ziek”, vertelt vv Lekkerkerk-voorzitter Frans Braal. “Hij kon daardoor niet garanderen dat hij regelmatig beschikbaar is voor onze selectie. Daar hebben we uiteraard alle begrip voor. Gelukkig hebben we in de persoon van Rob Jacobs een uitstekende vervanger gevonden. We zijn met hem een periode van drie maanden overeengekomen en hebben daar sinds vanmiddag ook toestemming voor van de KNVB. Uiteraard blijft ook Dennis Burger dicht op de selectie staan, alleen mist hij de trainerspapieren die de bond vereist om ons eerste elftal te mogen trainen.

Jacobs en Burger gaan de komende weken en maanden hun inzet en ervaring inzetten om Lekkerkerk in de derde klasse te houden. “Ik ben erg blij dat Rob ons wil helpen”, zegt Frans Braal. “We hebben al jaren een vriendschap en ooit zei hij: ‘Als ik eens iets voor jullie kan doen, dan mag je me bellen. Dat heb ik gedaan. Met succes.”

Jacobs zal dinsdagavond 15 maart voor het eerst bij Lekkerkerk voor de groep staan en zit zaterdag 19 maart in de uitwedstrijd tegen DFC voor het eerst op de bank.

De Rotterdammer nam vier seizoen geleden afscheid als trainer van eersteklasser Neptunus-Schiebroek. Naast trainer van Feyenoord had Rob Jacobs in zijn lange carrière ook Sparta, Excelsior, FC Groningen en Roda JC onder zijn hoede; daarnaast werkte hij in Griekenland, Indonesië en Saoedi Arabië.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Afbeelding
Onderzoek naar nacompetitiewedstrijd tussen Nieuwdorp en Groot Ammers loopt nog 36 minuten geleden
Afbeelding
Overzicht én uitslagen oefenwedstrijden regioclubs voorbereiding seizoen 2022-2023 UPDATE 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Glenn Weijts volgt zijn sportieve ambitie: ‘Maar ik heb begrip voor de boze reacties’ 10 uur geleden
Afbeelding
Johnny Lommers langer bij Kozakken Boys 28 jun, 14:55
Afbeelding
Hardinxveld speelt zaterdag 20 augustus tegen oud-Feyenoord 28 jun, 07:30
Afbeelding
VV Ameide viert 75-jarig bestaan 27 jun, 07:16