• Kozakken Boys - Jong Sparta.
• Kozakken Boys - Jong Sparta. Foto: Teus Admiraal
voorbeschouwing

Nog louter finales voor Kozakken Boys en Almkerk

15 apr 2022, 06:02 Nieuws Voorbeschouwingen 851 keer gelezen

ALTENA • Kozakken Boys moet echt aan de bak in het Paasweekend. Anders blijven de Werkendammers in de problemen. Zaterdag tegen Jong Sparta zal het een flinke kluif worden. De Rotterdammers doen het goed en staan hoog op de ranglijst. Bovendien was Jong Sparta eerder in Rotterdam met 3-1 te sterk. Hopelijk kan de Q-side een steuntje in de rug zijn. 

Maandag uit tegen Spakenburg zal het ook niet makkelijk worden. Dus is het hopen op een topprestatie van de ‘Boys’.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse was Achilles Veen goed bezig om zich op te richten met zes overwinningen op rij. De opmars werd afgelopen zaterdag ruw verstoord door hoogvlieger ARC, dat met de 1-2 met de punten vertrok op De Hanen Weide. Om zich zaterdag te herpakken tegen Capelle zal niet meevallen. De gastheren staan fier op kop. Dus is het ook hier hopen op een topprestatie van de manschappen van trainer John Karelse. Dat zal ook nodig zijn maandag op De Hanen Weide tegen het DHSC van Wesley Sneijder.

Eerste klasse
Voor Almkerk zijn alle wedstrijden finales. Wil de hekkensluiter nog wegkomen van de laatste plaats, dan mogen de manschappen van trainer Ad van Seeters geen steek laten vallen. Vol erop zaterdag bij LRC is dan ook het devies.
GRC 14 zal zich weinig illusies maken. De manschappen van trainer Piet de Kruif moeten zaterdag naar koploper Huizen. Als GRC 14 de punten wil bemachtigen, dan moet er een wonder gebeuren.

Tweede klasse
In de tweede klasse gaat Wilhelmina’26 op bezoek bij SVW. De laatste keer waren de Wijk en Aalburgers de Gorcummers met 3-0 de baas. Zit zo’n verrassing er in Gorinchem weer in? Woudrichem, gaat op bezoek bij hekkensluiter Arkel en Sleeuwijk wacht een zware klus bij Roda Boys. Mochten de manschappen de punten meenemen in Aalst, dat heet dat een daverende verrassing. Bij Altena is het de laatste weken minder. Wellicht kunnen de Nieuwendijkers zich herpakken op de thuisplaat tegen EBOH.

Derde klasse
In de derde klasse moet GDC het kunnen klaren tegen TSVV Merlijn. Sparta’30 moet SV Capelle kunnen hebben. Die kans is klein voor hekkensluiter NOAD’32 dat het opneemt tegen hoogvlieger BLC.

Derde klasse (zondag)
Be Ready neemt het maandag in Hank op tegen koploper SC Gastel. Op de voorhand zit winst er zeker niet in, maar wie weet.

Vierde klasse (zondag)
Dussense Boys neemt het maandag op tegen SAB. Een kans op de winst in Breda zit er zeker in.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Wilhelmina'26 versterkt zich met Almkerk-aanvaller Areano van Seters 5 uur geleden
Afbeelding
Aanvoerder Rogier Gerritsen van LRC Leerdam stopt na dit seizoen 10 uur geleden
Logo
Afbeelding
Geschorste SVW-trainer Tutu Ndona: 'Ik heb absoluut niet op de tenen van de scheidsrechter gestaan' 12 uur geleden
Afbeelding
Ton van der Steen nieuwe trainr DSS'14 15 uur geleden
Afbeelding
SVW-trainer Tutu Ndona voor zes duels geschorst en mag dus zaterdag niet coachen in derby tegen LRC Leerdam 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Spirit wil meer vrouwen in technische functies 21 uur geleden