Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Kozakken Boys pikt Eon Herman op bij FC Den Bosch

16 mei, 16:41 Nieuws Spelerscarrousel Spelerscarrousel 2.197 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys heeft voor volgend seizoen Eon Herman gecontracteerd. De snelle, 20-jarige aanvaller komt over van FC Den Bosch, waar hij uitkomt voor de beloftenploeg, en is voor een jaar vastgelegd.

Herman groeide op in Rotterdam en speelde in de jeugd bij Alexandria’66 en CVV Zwervers. Na een verhuizing naar Eindhoven meldde hij zich in 2018 aan bij UNA. Na een aantal goede seizoenen in de derde divisie pikte FC Den Bosch hem op uit Veldhoven.

Droom
Na één seizoen bij Jong FC Den Bosch maakt Eon Herman komende zomer de overstap naar Kozakken Boys. ‘Ik ben erom blij dat Kozakken Boys mij deze kans geeft om verder te groeien’, aldus Herman op de website van de Werkendamse tweededivisonist. ‘Ik zie dit als een stap vooruit, terug naar het mannenvoetbal. Mijn droom om het profvoetbal te halen heb ik nog steeds. Ik ben jong genoeg en via Kozakken Boys zijn de afgelopen seizoenen al meerdere jongens prof geworden.’

Pijlsnel
Ook technisch directeur Johan van der Werff is verheugd over het aantrekken van Herman: ‘Eon is een pijlsnelle en fysiek sterke buitenspeler. We waren op zoek naar diepte in ons spel en dat hebben we met Eon gevonden. Hij heeft veel potentie en wil graag terug naar het betaald voetbal. We zijn blij dat hij volgend seizoen bij ons aansluit’.

Eon Herman staat bij zijn teamgenoten en het publiek ook wel bekend als Jontje. ‘Dat is als sinds mijn jeugd mijn bijnaam. Die heb ik gekregen van mijn tante toen in ik Hoogvliet woonde. Die naam is blijven hangen, het is een beetje mijn voetbalnaam geworden. Het betekent verder niets, maar ik vind het wel leuk, haha.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie